Το νέο Audi A8 στην αγορά το 2017

Το 2017 η Audi θα παρουσιάσει το νέο A8, τη νέα ναυαρχίδα της, η οποία θα γίνει το πρώτο μοντέλο παραγωγής της, που θα διαθέτει ημι-αυτόματο σύστημα οδήγησης, αντίστοιχο με αυτό που είδαμε στο RS7 Piloted Driving Concept.

Το σύστημα, όπως δήλωσε ο Ulrich Hackenberg, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Audi, θα είναι σε θέση να οδηγήσει το

αυτοκίνητο μόνο του, με ταχύτητες έως 60 χλμ/ώρα, ενώ θα μπορεί να βρίσκει και ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, ώστε να παρκάρει μόνο του. Αργότερα θα αναβαθμιστεί ώστε να μπορεί να κινηθεί και σε μεγαλύτερες ταχύτητες, αντίστοιχες με αυτές συναντάμε σε αυτοκινητόδρομους.

Η επόμενη γενιά του A8 θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2016, θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το 2017 και σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από τα Prologue concept και Avant Concept, με τον σχεδιασμό της, να τον επιμελείται ο νέος αρχισχεδιαστής της Audi, Marc Lichte.

Το νέο A8 θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με τη τωρινή γενιά και αναμένεται να ζυγίζει λιγότερο μιας και θα κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα από αλουμίνιο, σύνθετα υλικά και χάλυβα υψηλής αντοχής. Θα διαθέτει το αναβαθμισμένο Audi Drive Select, καθώς και το torque vectoring σύστημα. Οι επιλογές για τα μηχανικά σύνολα παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, αλλά θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ένα twin-turbo 4.0-λίτρων V8 με 460 ίππους και ένα W12 6,3-λίτρων με 565 ίππους. Ενδεχομένως να υπάρχουν και τρεις πετρελαιοκινητήρες με την ισχύ τους να κυμαίνεται μεταξύ 272 και 500 ίππων, με όλους τους παραπάνω κινητήρες να συνδυάζονται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και ένα ελαφρύ σύστημα τετρακίνησης quattro.

Keywords
Τυχαία Θέματα