Το hypercar της Aston Martin και της Red Bull θα είναι ένα μονοθέσιο της F1 για τον δρόμο

Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες κυκλοφορούν σχετικά με το νέο hypercar που ετοιμάζει η Aston Martin σε συνεργασία με την Red Bull. Το αυτοκίνητο γνωρίζει ήδη τεράστιο ενδιαφέρον από τους υποψήφιους αγοραστές, με ορισμένους από αυτούς, να το έχουνε ήδη δει, τόσο στο περιθώριο του GP του Μονακό, όσο και σε κάποιο track day της Vulcan.

Το

AM-RB 001, όπως είναι το κωδικό του όνομα, διαθέτει σχεδιασμό εμπνευσμένο από τα μονοθέσια της F1. Κάτι αναμενόμενο για πολλούς, μιας και ο σχεδιασμός του hypercar θα γίνει από τον Adrian Newey, επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της Red Bull Racing, καθώς και από τον Marek Reichman, επικεφαλής σχεδιασμού της Aston Martin. Υπάρχουν τα παραδοσιακά στοιχεία των μοντέλων της Aston Martin, πλευρικές απολήξεις εξατμίσεων, ενώ στο κάτω μέρος συναντάμε ειδικά βεντούρι αεροδυναμικά κανάλια, ώστε να αυξάνεται η κάθετη αεροδυναμική πίεση, χωρίς την ανάγκη πίσω αεροτομής, ή πίσω spoilers. Οι αναφορές μιλούν πως το αυτοκίνητο θυμίζει στο Caparo T1 αλλά και το Χ1 Red Bull του Gran Turismo.

Μηχανικά φορά τον ατμοσφαιρικό V12 7,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 1.000 ίππων, ο οποίος θα έχει όριο περιστροφής περίπου τις 10.000 σ.α.λ. Το βάρος του αυτοκινήτου δεν θα ξεπερνά τα 1.040 κιλά, με τη παραγωγή του να περιορίζεται στις 99 μονάδες

Keywords
Τυχαία Θέματα