Το φθινόπωρο του 2015 θα λανσάρει στην αγορά η Jaguar την ολοκαίνουρια XF

Με την F-Type να έχει ξεκινήσει την εμπορική τουλάχιστον αναγέννηση της Jaguar και την XE να ελπίζει η Αγγλική εταιρία πως όχι μόνο θα την συνεχίσει αλλά θα διπλασιάσει τις πωλήσεις της, η Jaguar θέλει να διατηρήσει την ορμή που έχει αναπτύξει τον τελευταίο καιρό. Γι’ αυτό και –όπως ακούγεται- θα παρουσιάσει την ολοκαίνουρια Jaguar XF στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο του 2015, πριν

την λανσάρει στην αγορά το φθινόπωρο του ίδιου έτους.

Όπως η XE αλλά και όλες οι μελλοντικές Jaguars, η XF θα βασίζεται στην iQ[Al] πλατφόρμα της εταιρίας. Αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από το τρέχον μοντέλο ώστε να βελτιώσει τους χώρους για τους πίσω επιβάτες αλλά και τις αποσκευές αλλά χάρη στην εκτενή χρήση ελαφριών υλικών, αναμένεται να είναι και σημαντικά ελαφρύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά. Το design της θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από την XE με πηγές εντός της εταιρίας να λένε πως η γρίλια της XE, θα μεταφερθεί σημαντικά πιο τονισμένη στην XF ενώ η τελευταία, θα έχει πιο δυναμικό look με τις αναλογίες της να είναι ελαφρώς διαφοροποιημένες ώστε να τονιστεί ο GT χαρακτήρας του αυτοκινήτου.

Η παρουσίαση του μοντέλου τον Απρίλιο έχει τη σημασία της αφού τότε θα γίνουν οι πρώτες παραδόσεις της XE στην Ευρώπη ενώ και η τοποθεσία μετρά αφού μεταφέρει την προσοχή του κόσμου σε ένα μέρος όπου η XE δεν έχει λανσαριστεί ακόμα. Επίσης, με την πρόσφατη μεταστροφή της φίρμας σε περισσότερο sport περιοχές, μπορούμε να περιμένουμε και την αντικατάσταση των XFR και XFR-S ενώ πάντα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ειδικών εκδόσεων από το Special Vehicle Operations τμήμα της Jaguar. Αλλά ας μην προτρέχουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα