Το αυτόνομο Audi TTS του Stanford ξανά στην πίστα

20:00 3/3/2016 - Πηγή: AutoBlog

Μια ομάδα φοιτητών του Stanford εδώ και μερικά χρόνια έχει ετοιμάσει ένα αυτόνομο Audi TTS, που κατάφερε το 2010 να ανέβει μόνο του το Pikes Peak σημειώνοντας χρόνο 27 λεπτών, 10 λεπτά αργότερα από τον χρόνο που θα πετύχαινε ένας άνθρωπος. Τέσσερα και κάτι χρόνια μετά, το αυτόνομο αυτοκίνητο του πανεπιστημίου είναι ταχύτερο σε μια πίστα, από έναν άνθρωπο, αποδεικνύοντας το πόσο έχει βελτιωθεί η αυτόνομη τεχνολογία.

Η ομάδα πήγε πέρσι το TTS στη πίστα Thunderhill Raceway Park εκεί όπου κατάφερε και έπιασε τελική ταχύτητα 193 χλμ/ώρα, σημειώνοντας γρηγορότερο

χρόνο κατά 0,4 δευτερόλεπτα από τον CEO της πίστας, έναν ερασιτέχνη οδηγών αγώνων. Πριν λίγες μέρες, το “Shelley”, όπως ονομάζουν το project, πάτησε ξανά την άσφαλτο της ίδιας πίστας, για να δοκιμαστεί εκ νέου και τα αποτελέσματα, όπως θα δεις στο παρακάτω video είναι εντυπωσιακά.

Οι επιστήμονες του Stanford κατάφεραν και βελτίωσαν τόσο πολύ το αυτόνομο σύστημα του TTS, μελετώντας το πως οι οδηγοί αγώνων ελέγχουν το αυτοκίνητο. Τα αποτελέσματα της έρευνας τους έδειξαν πως δεν παίζει το μυαλό τον μεγαλύτερο ρόλο, αλλά η ακούσια λειτουργία των μυών. Η ομάδα την περίοδο αυτή εργάζεται πάνω σε ένα μοτίβο που θα μπορούσε να κάνει τα αυτόνομα αυτοκίνητα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια στις εθνικές οδούς.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1470 κιλά, και διαθέτει 2 υπολογιστές οι οποίοι τρέχουν διαφορετικούς αλγορίθμους υπολογίζοντας την δυναμική και την ασφάλεια του αυτοκίνητου, ενώ το προηγμένο σύστημα GPS, με περιθώριο λάθους μόλις 2 εκατοστών ήταν υπεύθυνο να κρατά το αυτοκίνητο στον δρόμο. Υπενθυμίζω ότι το συγκεκριμένο project δεν πρέπει να μπερδεύεται με το αντίστοιχο αυτόνομο αυτόνομο RS7 piloted driving concept της Audi, που έχει κάνει ρεκόρ χρόνου στη πίστα Parcmotor.

Keywords
Τυχαία Θέματα