Το VW Group επεκτείνει την συνεργασία του με την Κίνα, υπόσχεται καθαρότερο περιβάλλον

Το VW Group, χθες κατά την διάρκεια επίσκεψης της  Angela Merkel και του Κινέζου πρωθυπουργού Wen Jiabao στο εργοστάσιο της στο Wolfsburg, υπέγραψε συμφωνία με την κινέζικη SAIC ώστε να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στη πόλη Urumqi, πρωτεύουσα της επαρχίας Xinjiang, της Δυτικής Κίνας, ενώ επέκτεινε και την συμφωνία με την First Automobile Group

Corp (FAW), ώστε η κοινοπραξία FAW-Volkswagen να υπάρχει τουλάχιστον ακόμη 25 χρόνια. Το νέο εργοστάσιο θα κοστίζει κοντά στα 170 εκατ. ευρώ και θα ξεκινήσει την λειτουργία του από το 2015 με ετήσια παραγωγή 50.000 αυτοκινήτων. Η παραπάνω κινήσεις είναι μέρος της επένδυσης 14.3 δις ευρώ της πενταετίας 2012-2016.

Παράλληλα η VW ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια ο όμιλος θα επενδύει περισσότερα από τα 2/3 των 62.4 δις ευρώ, ώστε να κάνει τα αυτοκίνητα τους πιο αποδοτικά, να δημιουργήσει  μια νέα γενιά κινητήρων οι οποίοι θα έχουνε καλύτερες επιδόσεις, μικρότερη κατανάλωση καυσίμου καθώς και μειωμένες εκπομπές CO2. Φυσικά θα συνεχιστεί η ανάπτυξη των υβριδικών, των ηλεκτρικών κινητήρων αλλά και των νέων κιβωτίων ταχυτήτων.

Επίσης θα επενδύσει στα εργοστάσια της, ώστε να τα κάνει φιλικότερα προς το περιβάλλον, τροφοδοτώντας τα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στόχος είναι έως το 2015, ο μέσος όρος εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων της να κυμαίνεται στα 120 γρ/χλμ, μείωση κατά 30% σε σχέση με σήμερα. Κάθε νέα μοντέλο του ομίλου, θα είναι κατά 10% με 15% φιλικότερο από το αυτοκίνητο που αντικαθιστά. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα