Το Gorilla Glass της Corning θα μπορούσε να είναι το κλειδί για ήσυχα και αποδοτικά αυτοκίνητα

To Gorilla Glass της Corning θα μπορούσε σύντομα εκτός από τις οθόνες της ταμπλέτας και του τηλεφώνου σου να βρίσκεται και στα αυτοκίνητα. Το υλικό, το οποίο είναι ανθεκτικό σε γρατσουνιές, χρησιμοποιείται σήμερα σε μια πληθώρα κινητών συσκευών και ενδεχομένως στο μέλλον θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα τζάμια των παραθύρων των αυτοκινήτων.

Μιλώντας στο MIT Technology Review’s, ο Jeffrey Evenson της Corning, δήλωσε πως το Gorilla Glass

θα μειώσει το βάρος των αυτοκινήτων ενώ θα μειώσει και το κέντρο μάζας. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα θα γίνουν πιο αποδοτικά έχοντας μικρότερη κατανάλωση, ενώ το υλικό ενεργεί και ως φίλτρο θορύβου, καθιστώντας το εσωτερικό των αυτοκινήτων πιο αθόρυβο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούν να κάνουν όλο και πιο αποδοτικά τα μοντέλα του, τότε πίστεψε το, δεν θα αργήσουμε να δούμε αυτοκίνητα με παράθυρα από Gorilla Glass. Ο Evenson δεν κατονόμασε κάποια αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά άφησε να εννοηθεί πως τουλάχιστον μια κορυφαία εταιρία του χώρου των αυτοκινήτων, θα βγάλει στην αγορά αυτοκίνητα με Gorilla Glass μέσα στο 2014.

[Πηγή: MIT Technology Review]

Keywords
Τυχαία Θέματα