Το BMW i8 στο δυναμόμετρο

Δε πέρασαν περισσότερες από 4 μέρες από τότε που η BMW παρέδωσε τα πρώτα i8 σε πελάτες της και η πρώτη επίσκεψη του γερμανικού sportcar στο δυναμόμετρο είναι γεγονός, αν και αυτό έρχεται μέσα από τη γραμμή παραγωγής.

Όπως γνωρίζουμε κινείται με ένα υβριδικό powertrain, που αποτελείται από έναν Twinpower Turbo, τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία ιόντων λιθίου. Το εργοστάσιο ανακοινώνει ότι η συνδυαστική ισχύς του αυτοκινήτου, ανέρχεται στα 362

άλογα με αποτέλεσμα τα 100km/h από στάση να έρχονται σε 4.4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να είναι 250km/h. Και όλα αυτά με μέση κατανάλωση που δεν υπερβαίνει τα 2.1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Στο παρακάτω βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η BMW, δείχνει το i8 να πραγματοποιεί ένα καθιερωμένο έλεγχο πάνω στο δυναμόμετρο και όχι μέτρηση της συνολικής ιπποδύναμης του αυτοκινήτου. Η ακριβής δύναμη που μεταφέρεται στον πίσω άξονα δεν φαίνεται καθαρά, αλλά μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε ότι είναι τουλάχιστον 350 άλογα, συνεχίζοντας τη “παράδοση” των τελευταίων BMW που η πραγματική τους δύναμη είναι μεγαλύτερη από αυτή που ανακοινώνει το εργοστάσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα