Το AutoBlog επισκέπτεται την Driving Academy
Τη περασμένη Πέμπτη χτυπάει το κινητό και δεχθήκαμε πρόσκληση από τη Driving Academy, την σχολή ασφαλούς, τεχνικής και αγωνιστικής οδήγησης, να παραβρεθούμε στις εγκαταστάσεις της, να παρακολουθήσουμε το τρόπο διδασκαλίας των σεμιναρίων της αλλά και να λάβουμε μέρος σε ένα από αυτό, το Drift Techniques. Η σχολή ιδρύθηκε το 2006 από των Θωμά Παπαπάσχο και πρωταρχικά παρέδιδε μαθήματα μόνο τεχνικών drift, ώσπου εξελίχθηκε, πρόσθεσε νέα
Σάββατο πρωί, λοιπόν, καταφθάνω στις εγκαταστάσεις τους που βρίσκονται στο χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στην Ολυμπιακή εγκατάσταση softball (γυναικείο baseball). Μέσα στο συγκεκριμένο κτήριο παραδίδονται τα θεωρητικά μαθήματα κάθε σεμιναρίου, πλήρως εξοπλισμένο με οπτικοακουστική εγκατάσταση και χωρητικότητα μέχρι 50 άτομα. Στο προαύλιο χώρο βρίσκονται ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τις διάφορες δοκιμασίες, μια εξωτερική κλιματιζόμενη τέντα που εξυπηρετεί ως χώρος αναμονής των συμμετεχόντων που διαθέτει και catering και τέλος άπλετο parking.
Κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει το δικό του θεωρητικό κομμάτι και δοκιμασίες, με αρκετά από αυτά να είναι κοινά σε διάφορα από αυτά. Η μεταφορά της θεωρίας στη πράξη γίνεται με οδήγηση των αυτοκινήτων της σχολής σε δοκιμασίες όπως φρενάρισμα πανικού έπειτα από διαδρομή μήκους 200 μέτρων, στεγνή ή βρεγμένη κυκλική διαδρομή με αράχνη στο πίσω άξονα, διαδικασία slalom με τους κώνους να τοποθετούνται ανά 18 μέτρα, υπερστροφή ισχύος, υπερστροφή με χειρόφρενο στην είσοδο και δυναμική μεταφορά βάρους και πολλές άλλες ανάλογα με την επιλογή του σεμιναρίου. Ένα πλήρες σεμινάριο με τα θεωρητικά και πρακτικά διαρκεί συνήθως γύρω στις 4 ώρες αλλά μπορεί να φτάσει τα και τις 8 ώρες ανάλογα τα άτομα αλλά και πόσα σεμινάρια μπορούν αν συνδυαστούν σε μια μέρα.
Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που αναγνωρίζουν τη σχολή είναι το εκπαιδευτικό της προσωπικό. Όλα τα άτομα είναι χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς όλοι έχουν υπηρετήσει στο Ειδικό Τύπο. Το συντονισμό όλης της προσπάθειας τον έχει ο Θωμάς Παπαπάσχος και οι υπόλοιποι καθηγητές που θα καθίσουν στο δεξί κάθισμα για να μεταφέρουν την εμπειρία και γνώση τους στους μαθητές για καλύτερη και σωστότερη οδήγηση είναι οι: Ιορδάνης Κονιάνος, Δημήτρης Χατζητόλιος, Γιάννης Τσιγκρής, Τάκης Σκαλτσάς, Μάνος Στεφανής και ο Νικόλας Παπαπασχός.
Τέλος τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για τη πραγματοποίηση των δοκιμασιών είναι όλη η γκάμα των αυτοκινήτων της Volkswagen και για τα μαθήματα drift έν
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AutoBlog

- Τελευταία Νέα AutoBlog
- Το AutoBlog επισκέπτεται την Driving Academy
- Το νέο Kia Forte παρουσιάστηκε στην έκθεση του Σαντιάγκο
- Spy Photos: Skoda Octavia 2013
- Romain Grosjean, θερμοκέφαλος πονοκέφαλος!
- Η Maria De Villota τρομοκρατήθηκε όταν είδε το πρόσωπο της
- Video: Tesla Model S vs BMW M5
- Drag Day Θηβας [w/videos]
- Ο οδηγός μιας McLaren MP4-12C τρακάρει με το τουρμπάτο Subaru BRZ
- Video: Το γκαράζ που θα ήθελε να έχει ο καθένας μας
- Video: Δες ένα Subaru BRZ να πιάνει τα 243 χλμ/ώρα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Εργοστασιακή μοτοσυκλέτα για stunt riding
- Κίνηση με στυλ...
- Ο βασιλιάς των ρεκόρ του WRC
- F1 – Pirelli Report: Πρόκληση για τα P Zero Red Supersoft στο GP της Κορέας
- Αγοράστε Honda ή Mitsubishi σε προσφορά
- WRC – Citroen Report: Οι Loeb – Elena παγκόσμιοι πρωταθλητές και το 2012!
- Ανάκληση μοτοσικλετών Honda NC700X και NC700D Integra
- O Kimi Raikkonen οδηγεί το concept Renault Alpine A110-50
- Αυτό είναι το νέο Clio RS
- Στα πράσα το νέο Renault Clio RS