Το 5ετές πλάνο της FCA για Ferrari και Maserati

23:41 6/5/2014 - Πηγή: AutoBlog

Με την FCA να έχει ήδη ανακοινώσει τα 5ετη πλάνα της Fiat, Alfa Romeo, Chrysler, Jeep, Dodge και Ram, σειρά είχαν οι Ferrari και Maserati.

Ο

Sergio Marchionne ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας αρχικά για ακόμη μια φορά πως η Ferrari δεν πωλείται, ενώ έκανε σαφές πως ο στόχος είναι να πουλά λιγότερα από 7.000 αυτοκίνητα ετησίως, ώστε να κρατηθεί έτσι η αποκλειστικότητα της μάρκας. Ωστόσο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στις 10.000, ειδικά τώρα που οι πλούσιοι άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες αγορές αυξάνονται με εκθετικό βαθμό.

Θα παρουσιάζει ένα νέο/ανανεωμένο μοντέλο κάθε χρόνο, με κάθε μοντέλο της να έχει κύκλο ζωής 4 ετών. Μάλιστα στο τέλος κάθε τετραετίας θα βγάζει στην αγορά την αντίστοιχη M έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου. Το τμήμα SP θα συνεχίσει τη λειτουργία του και θα παράγει ειδικές one-off Ferrari, με την Ferrari να θέλει έως το 2018 να έχει περιθώριο κέρδους άνω του 15%.

Για την Maserati η FCA θέλει να πουλά 75.000 αυτοκίνητα ετησίως (από τα 15.400 που πούλησε το 2013) και για να το πετύχει αυτό θα βγάλει ακόμη 4 μοντέλα στη παραγωγή, ανεβάζοντας τον αριθμό των αυτοκινήτων της γκάμας της στα 6.

Αρχικά θα περάσει στη παραγωγή η Levante. Το SUV στο οποίο η Ιταλική εταιρία ποντάρει πολλά, ενώ έναν χρόνο αργότερα θα παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής του Alfieri, η οποία θα είναι διαθέσιμη τόσο σε coupe όσο και σε cabrio έκδοση. Τέλος το 2018 θα παρουσιαστεί και η νέα GranTurismo. Όλα τα μοντέλα θα κατασκευάζονται πάνω στη πλατφόρμα των Ghibli και Quattroporte και θα φοράνε V6 και V8 κινητήρες, με την Levante να εξοπλίζεται και με diesel κινητήρες.

Κλικ για μεγέθυνση

Η Levante θα φορά έναν V6 κινηητήρα απόδοσης 350 και 425 ίππων, τον V8 απόδοσης 560 ίππων και έναν diesel απόδοσης 250, 275 και 340 ίππων. Η Alfieri θα προσφέρεται είτε ως πισωκίνητη είτε ως τετρακίνητη και μηχανικά θα εξοπλίζεται με έναν V6 κινητήρα απόδοσης 410, 450 και 520 ίππων. Τέλος η GranTurismo θα φορά έναν V8 κινητήρα, απόδοσης 560 ίππων.

Εκτός αυτού, η FCA έχει επενδύσει σημαντικά ποσά τόσο στο εργοστάσιο του Grugliasco όσο και σε αυτό στο Mirafiori. Φυσικά, μεγάλο ρόλο θα παίξει και η εκμετάλλευση-δημιουργία οικονομιών κλίμακας (για την παραγωγή αλλά και την διανομή) εντός του group. Τέλος, μεγάλη θα είναι και η συμβολή στην επίτευξη του στόχου της επέκτασης σε μεγάλες αγορές, όπως αυτή της Κίνας. Πέρυσι η Maserati είχε κέρδη 1,7 δισ. ευρώ, αλλά για 2018 έχει βάλει ως στόχο τα 6 δισ. ευρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πενταετές πλάνο των παραπάνω εταιριών της Fiat-Chrysler Automobiles, μπορείς και αξίζει να διαβάσεις εδώ (Ferrari, Maserati).

Keywords
Τυχαία Θέματα