Το 2015 θα δοκιμαστεί ο turbo V6 κινητήρας της Honda στην πίστα

Πρόσφατα, η Honda έχει δηλώσει ότι θα δοκιμάσει τον νέο turbo V6 κινητήρα που κατασκευάζει για τη Formula 1 και θα δίνει τουλάχιστον στη McLaren από το 2015 το προσεχές φθινόπωρο. Επιπλέον, ο Yasuhisa Arai, επί κεφαλής τής Honda για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, είπε πως όλο

το σύστημα, του κινητήρα και του ERS θα δοκιμαστεί το 2014, αλλά τώρα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτό δε θα γίνει στην πίστα.

Σύμφωνα με τον Arai, η ιαπωνική εταιρεία θα δοκιμάσει τους νέους turbo V6 κινητήρες, 1.6 λίτρων, στην πίστα, στις χειμερινές δοκιμές τού 2015, απαντώντας σε κάποιους ισχυρισμούς ότι μπορεί ν’ αποκτήσουν πλεονέκτημα επειδή το 2014 θα μπορούν να κάνουν όσα χιλιόμετρα θέλουν μέσα στην πίστα.

Είναι μια φήμη που λέει ο κόσμος, αλλά δεν έχουμε τέτοια σχέδια. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούμε να δοκιμάσουμε τον κινητήρα σ’ ένα όχημα, ίσως να είναι στις χειμερινές δοκιμές τού 2015. Ελπίζουμε ότι τότε θα δείξουμε τον κινητήρα μας. Νομίζω ότι είναι πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιήσουμε το δυναμόμετρο. Ίσως αυτό μάς δώσει περισσότερο οφέλη.

Οι 12 επιπλέον μήνες που έχουν στη διάθεσή τους οι Ιάπωνες είναι πλεονέκτημα, αλλά και μειονέκτημα γι’ αυτούς, και ο Arai μάς εξηγεί τους προφανείς λόγους:

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αρκετό χρόνο για ν’ αφιερώσουμε στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του κινητήρα. Αλλά, ενώ μπορούμε να βλέπουμε τις ομάδες να έχουν προβλήματα ή να δυσκολεύονται με τους κινητήρες, εμείς μπορούμε μόνο να βλέπουμε πώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τι βελτίωση θα έχουν στην απόδοση. Ωστόσο, προς το παρόν, είναι στη φαντασία μας.

[Πηγή: AutoSport]

Keywords
Τυχαία Θέματα