Τι είναι το αυτοκίνητο και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός για εσένα;

11:01 5/7/2016 - Πηγή: AutoBlog

Τροχοί. Δύο ή τέσσερις, έχουν ένα μαγικό τρόπο να μας ταξιδεύουν. Άλλοτε το σώμα και άλλοτε μόνο το μυαλό. Αν μιλάς για μηχανές που στο μέλλον θα έχουν αισθήματα, μάλλον δεν έχεις μπει στο μυαλό ενός petrolhead. Σχεδιαστές και μηχανικοί αυτοκινήτου, εδώ και πάνω από 100 χρόνια, έχουν καταφέρει να δώσουν ζωή, αισθήματα και φωνή, όπως κανένας άλλος τομέας της μηχανικής δεν μπόρεσε να δώσει, σε ένα κομμάτι μέταλλο. Ποτέ άλλοτε. μια μηχανική κατασκευή. δεν είχε λατρευτεί με τόσο πάθος. Όραση, ακοή, αφή, όσφρηση ακόμα και η γεύση από την αδρεναλίνη που εκκρίνεται, σου δίνει να καταλάβεις

πως δεν είναι μια απλή επαφή με μία άψυχη μάζα μετάλλου και η αίσθηση αυτή, μπορεί να συγκριθεί μόνο με δύο ερωτευμένα σώματα που έρχονται σε επαφή.

Χιλιάδες σελίδες έχουν γραφτεί για το αυτοκίνητο και ακόμα περισσότερες ώρες συζητήσεων, ποιήματα, τραγούδια και εκατομμύρια οπαδοί και φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καρδιοχτυπούν σε κάθε στροφή των Rally, σε κάθε καρό σημαία, μετράνε τα δευτερόλεπτα σαν να είναι αιώνες, πονάνε σε κάθε πτώση στο Moto GP και σε κάθε έξοδο πάνω σε δέντρο στο WRC, σαν να είναι οι ίδιοι.

Όνειρα πάνω σε χάρτες, διαδρομές με χιλιάδες χιλιόμετρα, άλλοτε με δύο και άλλοτε με τέσσερις τροχούς. Δεν μου έρχεται στο μυαλό άλλη κατασκευή, που να έχει προσφέρει τόσα όνειρα, αλλά πολύ περισσότερο ευκαιρίες και ελευθερία. Ελευθερία να ταξιδέψεις στα πέρατα της γης. Ελευθερία να βρεις τα όρια σου σε κάθε στροφή. Όνειρο στην εξέλιξη, αγώνας για βελτίωση. Ένας ζωντανός οργανισμός, που μαζί του μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε, πονάμε αλλά το σημαντικότερο, αγαπάμε. Οι καμπύλες τους μαγνητίζουν τα βλέμματα μας, σαν να είναι γυναίκα, και ο ήχος τους, μας κάνει να γυρνάμε το κεφάλι και να τον ακολουθούμε σαν να είναι ο ήχος από τις μυθικές σειρήνες . Το τέλειο αυτοκίνητο, η τέλεια μηχανή, εξελίσσονται, αγοράζουμε καινούργια αλλά πάντα η πρώτη βόλτα το πρώτο αυτοκίνητο είναι αυτό που μένει χαραγμένο στην καρδιά μας.

Αυτή είναι η μαγεία αυτών των μηχανοκίνητων κατασκευών που δίνουν σάρκα και οστά στα όνειρα μας. Αν δεν υπήρχε το αυτοκίνητο; Σίγουρα για κάποιους ανθρώπους, περιλαμβανομένου και εμένα, θα έμοιαζε εφιαλτικό σενάριο, καθώς όλα στη ζωή μου περιστρέφονται γύρο του. Εσένα ποια είναι η γνώμη σου. Τι είναι το αυτοκίνητο για εσένα; Θα μπορούσες να φανταστείς την ζωή σου χωρίς αυτοκίνητο και γενικά χωρίς την μαγεία, την ομορφιά και την ένταση του μηχανοκίνητου αθλητισμού;

Keywords
Τυχαία Θέματα