Θλιβερό να βλέπεις παρατημένα όμορφα αυτοκίνητα

Στο αεροδρόμιο Bedford της Αγγλίας βρίσκονται παρατημένα αμέτρητα αυτοκίνητα, ως αποτέλεσμα της απόσυρσης, που είχε σε ισχύ η βρετανική κυβέρνηση για κάποια χρόνια, ώστε να ανανεώσει τον στόλο των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της με νέα και πιο καθαρά.

Ανάμεσα σε αυτά, όπως θα δεις από τα δύο άλμπουμ (το πρώτο και το δεύτερο) φωτογραφιών που έχει τραβήξει

ο συμπατριώτης μας Αλέξης Κουμπλής, βρίσκονται και μερικά “διαμάντια”, όπως κάποιες Porsche 924, 928 και 944, πολλά κλασικά Mini και BMW (συμπεριλαμβανομένου E24, E28 και E30, καθώς και E46), ενώ υπάρχουν και Volkswagen Beetle, Golf και Corrado. Ακόμα, θα δεις να σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση μερικά MGB, Ford, Jaguar και αρκετά Nissan 200SX. Γενικά μοντέλα της δεκατείας του ’80 και του ’90.

Η αγγλική κυβέρνηση έδινε 2.000 λίρες για την αγορά ενός νέου μοντέλου, με την κατάσταση των αυτοκινήτων να είναι σχετικά καλή, αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να καταστραφούν. Γι’αυτό και έχει ξεκινήσει μια συλλογή υπογραφών, ώστε να σωθούν μερικά από αυτά, αν και πολύ φοβάμαι ότι αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, με αρκετά άλλα να έχουν ήδη πάρει το δρόμο για την πρέσα.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα