Τα ελαστικά αποδεικνύονται η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Verstappen

Ο Max Verstappen θα βρεθεί ξανά πίσω από το τιμόνι της Toro Rosso STR9, για τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην πίστα του Interlagos. Ο νεαρός Ολλανδός συνεχίζει να μαθαίνει πως πρέπει να οδηγεί ένα μονοθέσιο Formula 1, έχοντας πάντα κατά νου πως δεν πρέπει να καταστρέψει αυτό του Jean-Eric Vergne, το οποίο και χρησιμοποιεί. Ποια είναι όμως η μεγαλύτερη πρόκληση, μέχρι στιγμής; Ο Verstappen απαντά πως πρόκειται για τα ελαστικά της Pirelli.

Έχω

πάρει μέρος σε δύο διαδικασίες Παρασκευής και γεμίζω αυτοπεποίθηση με κάθε γύρο. Πάντα πρέπει να έχω κατά νου πως οδηγώ το αυτοκίνητο του Jean-Eric Vergne, οπότε δεν πιέζω στο όριο, αφού πρέπει να είμαι σίγουρος ότι θα έχω ένα αυτοκίνητο για να το επιστρέψω σε αυτόν κατά τη λήξη της διαδικασίας!

Θα έλεγα ότι ο τομέας στον οποίο έχω ακόμα τα περισσότερα να μάθω είναι τα ελαστικά και δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο και πονηρό θα ήταν αυτό το στοιχείο.

Οι προγνώσεις του καιρού αναφέρουν αρκετά μεγάλες πιθανότητες για βροχή κατά τη διάρκεια ολόκληρου του τριημέρου και ο Max θα ήθελε όσο τίποτε άλλο, να ανοίξουν οι ουρανοί την Παρασκευή το πρωί, για να μπορέσει να οδηγήσει την STR και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Έχω οδηγήσει τη Βραζιλιάνικη πίστα στον προσομοιωτή για μερικούς γύρους και φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Λένε πως υπάρχει πάντα πιθανότητα βροχής αυτή την εποχή στο Σάο Πάολο και ειλικρινά, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν έβρεχε το πρωί της Παρασκευής, καθώς δεν έχω οδηγήσει αυτό το αυτοκίνητο στο βρεγμένο και αυτή θα ήταν μια χρήσιμη εμπειρία.

Η ομάδα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποιος θα βρίσκεται στο πλευρό του rookie την ερχόμενη σεζόν, κάτι που αναμένεται να γίνει λίαν συντόμως, με τον Verstappen να έχει δηλώσει πως προτιμά για teammate του τον JEV.

[Photo Copyrights: Getty Images]

Keywords
Τυχαία Θέματα