Συνεχίζεται η αβεβαιότητα για το GP του Μπαχρέιν

Όσο κυλούν οι μέρες, όλο και περισσότερο περιπλέκεται η κατάσταση γύρω από το Grand Prix του Μπαχρέιν. Οι αναταραχές στο εσωτερικό της χώρας δεν έχουν σταματήσει, αλλά οι υπεύθυνοι του Μπαχρέιν και ο Bernie Ecclestone τονίζουν ότι όλα είναι τέλεια, κάτι που, προφανώς, δεν ισχύει! Σύμφωνα με τους Times, οι ομάδες δε θέλουν να ταξιδέψουν στο Μπαχρέιν, αφού δεν έχουν βγάλει εισιτήριο για εκεί, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα. Από την άλλη πλευρά, οι διαδηλωτές

έχουν απειλήσει μ’ επεισόδια ακόμα και στην πίστα, αν γίνει ο αγώνας.

Η τελική απόφαση, όμως, φαίνεται πως θα παρθεί από τη FIA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει δηλώσει ότι παρακολουθεί διαρκώς και στενά την κατάσταση στο κρατίδιο, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει διαβεβαίωση από το κράτος για την ασφάλεια. Οι ομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της FOTA (Formula One Teams’ Association), δεν έχουν κανένα δικαίωμα ν’ αποφασίσουν για την αναβολή ή την ακύρωση του Grand Prix, ονομάζοντας τη FIA ως την υπεύθυνη για κάτι τέτοιο, η οποία θα πρέπει να πάρει μέσα στις επόμενες μέρες την τελική απόφαση.

Το Bahrain International Circuit (BIC) ανακοίνωσε ότι εκπρόσωπος της Lotus επισκέφθηκε το Μπαχρέιν, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση για τις ομάδες, για ν’ ακολουθήσει άμεση ανακοίνωση της Lotus, η οποία αναφέρει ότι τα στοιχεία από το ταξίδι διατέθηκα προς όλες τις ομάδες και πως η FOTA δεν μπορεί να μπορεί να πάρει κάποια απόφαση.

Επιπλέον, ο Bernie Ecclestone έχει πει πως δεν υπάρχει καμία πίεση προς τις ομάδες (οι οποίες, λέει, θέλουν να ταξιδέψουν), υπονοώντας, όμως, πως αν αποφασίσουν να μην ταξιδέψουν στο Μπαχρέιν, μπορεί να υπάρξουν συνέπειες, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από τη εμπορική συμφωνία.

Το ζητούμενο είναι πως πρέπει να δουν πιο σοβαρά το θέμα και να παρθεί γρήγορα μια επίσημη απόφαση. Τα πράγματα δείχνουν πως είναι αρκετά πιθανό να αναβληθεί ή ν’ ακυρωθεί το Grand Prix, αλλά ανάμεσα στις συζητήσεις υπάρχουν €19.000.000, καθώς τόσα λέγεται ότι θα χάσει ο Ecclestone αν δεν γίνει ο αγώνας, εκτός κι αν η πίστα καταβάλει στον 81χρονο τα ετήσια τέλη, όπως έγινε πέρυσι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα