Στροφή της Μ. Βρετανίας στην ηλεκτροκίνηση. Παίρνει τα ηνία στις πωλήσεις Tesla

Η Tesla έχει γίνει αρκετά δημοφιλής και έχει αρχίσει σιγά-σιγά να εξαπλώνεται και στη Γηραιά Ήπειρο. Η χώρα που την προτιμούσε ιδιαίτερα εξαρχής ήταν η Νορβηγία, όμως με βάση τα στοιχεία που πήραμε για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, στην Μ. Βρετανία πωλήθηκαν 1.263 Model S, ενώ στη Νορβηγία 1.248.

Βέβαια, η Νορβηγία ήταν η πρώτη που χαιρέτησε την προσπάθεια της αμερικανικής φίρμας για απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες και μείωση των εκπομπών ρύπων. Παράλληλα, η νορβηγική κυβέρνηση στήριξε με

υψηλές επιδοτήσεις την αγορά τέτοιων οχημάτων, κι έτσι δεν ήταν παράδοξο που μέχρι στιγμής στη σκανδιναβική χώρα έχουν πωληθεί περίπου 10.000 Tesla.

Στο ίδιο μοτίβο άρχισε να κινείται και η Μ. Βρετανία, που επίσης επιδοτεί κάθε ηλεκτρικό plug-in όχημα με σχεδόν 5.500 ευρώ, και παρόλο που η πρωτιά στις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2016 είναι κάτι καθαρά στατιστικό, αποτελεί ξεκάθαρο ενδεικτικό της ανοδικής τάσης στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

Βέβαια, αν σου αρέσουν οι αριθμοί, στη Νορβηγία σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015 παρατηρήθηκε πτώση κατά 50%, καθώς πέρυσι η Tesla παρέδωσε εκεί 2.674 κομμάτια. Αντίστοιχα για την Μ. Βρετανία παρατηρείται αύξηση της τάξης του 250%, από τις 349 μονάδες που είχε πουλήσει η εταιρεία πέρυσι.

Γενικότερα όμως, φαίνεται η στροφή των καταναλωτών σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές καυσίμου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 22% με 53.902 τέτοια αυτοκίνητα για το πρώτο εξάμηνο, που πλέον μάλιστα αντιπροσωπεύει το 3,2% της συνολικής αγοράς.

Είναι αναμενόμενο όλο αυτό, καθώς το γεγονός ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων πετρελαίου, μαζί με την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, οδηγούν τις κυβερνήσεις να πάρουν δραστικές αποφάσεις, για να προωθήσουν εναλλακτικούς τρόπους κίνησης των οχημάτων. Για τον ίδιο λόγο βλέπουμε πως γίνονται όλο και πιο αυστηροί οι κανονισμοί για τους ρύπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα