Στο σφυρί μια Ferrari 288 GTO

Στο Pebble Beach θα δημοπρατηθεί και μια Ferrari 288 GTO. Ο πρόγονος των F40, F50, Enzo και LaFerrari αναζητά νέο ιδιοκτήτη, με τον οίκο δημοπρασιών Mecum Auctions να πιστεύει πως θα πιάσει τιμή μεταξύ 2 και 3 εκατ. δολαρίων.

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε ως homologation special για το Group B αλλά κατέληξε ως ένα stand-alone αυτοκίνητο δρόμου της δεκαετίας του 1980.

Με την GTO, η Ferrari επέστρεψε στην παραγωγή μοντέλων εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής.

Το project “GTO” ξεκίνησε ως homologation special ώστε να μπορέσει η Ιταλική εταιρία να συμμετάσχει στο Group B αλλά οι κανονισμοί άλλαξαν και η Ferrari έμεινε με ένα αγωνιστικό δρόμου χωρίς αντίστοιχο αγωνιστικό! Όμως η αγορά υπήρχε και εν τέλει, η GTO πούλησε περισσότερα κομμάτια απ’ όσα ήταν αρχικά προγραμματισμένα να παραχθούν. 272 άνθρωποι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον twin-turbo V8 των 2.855 κ.εκ. που απέδιδε 400 άλογα στις 7.000 σ.α.λ. και 496 Nm στις 3.800.

Η συγκεκριμένη Ferrari 288 GTO πωλείται έναντι του ποσού των 3,05 εκατ. δολαρίων, είναι βαμμένη στο κλασικό Rosso Corsa χρώμα, έχει μαύρο/κόκκινο εσωτερικό, διαθέτει κλιματισμό, ραδιόφωνο και ηλεκτρικά παράθυρα, έχοντας διανύσει 11.000 χλμ. Πρόσφατα

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα