Στο Goodwood ο ενεργός τροχός της Michelin

Η Michelin ανακοίνωσε ότι στο φετινό Goodwood θα παρουσιάσει τον ενεργό τροχό της. Οι ερευνητές της Michelin έχουνε ενσωματώσει σε έναν ένα τροχό αυτοκινήτου ένα ηλεκτροκινητήρα καθώς και όλη την ανάρτηση με δισκόφρενο, ελατήριο και αποσβεστήρα κραδασμών. Με τέσσερις τέτοιους ηλεκτροκίνητους τροχούς αδειάζει το αμάξι από τη βενζινοκίνητη ή πετρελαιοκίνητη μηχανή, καθώς επίσης από το διαφορικό, τον άξονα μετάδοσης

κίνησης, το ντεπόζιτο υγρού καυσίμου κ.ο.κ.

Ο ελεύθερος χώρος και το βάρος περιορίζονται, βέβαια, λόγω του όγκου και του βάρους των μπαταριών και των ηλεκτρονικών συστημάτων, αλλά τελικά το όχημα προκύπτει πιο ελαφρύ και πιο μικρό. Τα οχήματα γίνονται κατά περίπου 70 κιλά ελαφρύτερα από τα συγκρίσιμα μοντέλα και διαθέτουν μπρος και πίσω χώρο για αποσκευές. O κάθε ενεργός τροχός ζυγίζει 42 κιλά και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 30 kW (40 ίππων) ο οποίος επαναφορτίζεται κατά το φρενάρισμα.

Η Michelin πήρε ένα Opel Agila όπου του φόρεσε 4 ενεργούς τροχούς. Δήλωσε ότι είχε πολύ καλή οδική συμπεριφορά και, ανάλογα με το μέγεθος των μπαταριών και κάλυψε με μία φόρτιση μπαταριών αποστάσεις 150, 300 και 400 χιλιομέτρων. Ο Patrick Oliva, διευθυντής στην εταιρία Michelin και υπεύθυνος για την ανάπτυξη του ενεργού τροχού, χρειάστηκε με την ομάδα του 12 χρόνια για να ολοκληρώσει τις εργασίες και να παρουσιάσει σε λειτουργία το νέο τροχό, ο οποίος στα επόμενα χρόνια θα αξιοποιηθεί όλο και περισσότερο σε νέα μικρά οχήματα. Στο Goodwood θα υπάρχει ακόμη ένα demo αυτοκίνητο το οποίο φορά τους ενεργούς τροχούς και θα κάνει μερικούς γύρους στη διάσημη διαδρομή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα