Στο Goodwood η πρώτη δοκιμή του Infiniti Emerg-E concept [w/video]

H Infiniti ανακοίνωσε ότι στο φετινό Goodwood Festival of Speed θα πάει εκεί το πρωτότυπο Emerg-E το οποίο, σε σχέση με το πρωτότυπο της Γενεύης, θα κινείται κανονικά. Το αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο Mark Webber ενώ παρόν θα δώσει και ο Sebastian Vettel ο οποίος θα οδηγήσει το Infiniti FX Vettel Edition.

H

Infiniti σκέφτεται να το περάσει στη παραγωγή με το πρωτότυπο να κατασκευαστεί πάνω στη πλατφόρμα μιας Lotus Evora. Η Infiniti το περιγράφει ως ένα ασυμβίβαστο σπορ αυτοκίνητο, και είναι το πρώτο αυτοκίνητο της, το οποίο φορά έναν 1.200αρη τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα της Lotus απόδοσης 48 ίππων στο κέντρο ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 150 kW (204 ίππων) πετυχαίνοντας έτσι καλύτερη κατανομή βάρους και οδηγική συμπεριφορά. Μπορεί να κινηθεί για 30 χλμ αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες του αλλά μόλις ενεργοποιηθεί ο βενζινοκινητήρας η αυτονομία αγγίζει τα 300 χλμ.

Από στιλιστικής πλευράς ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία του Essence Concept που είδαμε το 2009 και του Etherea Concept που είδαμε πέρυσι. Αν πάρει το πράσινο φως ώστε να περάσει στη παραγωγή, θα κοστίζει κοντά στις 115.000 ευρώ και θα πωλείται σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα