Στέλεχος της VW χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις τις φίρμας στις Η.Π.Α. ως “καταστροφή”

Ο Bernd Osterloh, χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις της Volkswagen στις Η.Π.Α. ως «καταστροφή». Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, να αναφέρω πως ο Bernd Osterloh είναι ο επικεφαλής Works Councils του VW Group και μέλος του επιβλέποντος συμβουλίου της εταιρίας. Δεν μιλάμε για κάποιον «τελευταίο» αλλά για έναν αρκετά υψηλά ιστάμενο στέλεχος.

Ο Osterloh έχει τους λόγους του όμως για αυτόον τον χαρακτηρισμό και δεν είναι ο μόνος που αισθάνεται

έτσι. Το ίδιο ακούγεται από διάφορα στελέχη της VW of America αλλά και από διάφορους dealers: Η Γερμανία δεν δίνει σημασία στο τι θέλει η Αμερικανική αγορά. Ο Osterloh θέλει περισσότερα μοντέλα εκεί, μεταξύ των οποίων και ένα pickup για το οποίο πιέζει εδώ και πολύ καιρό η VWoA αλλά λογιστικοί λόγοι το «απαγορεύουν». Ο Osterloh θέλει επίσης και μία οριστική απόφαση για το πού θα κατασκευάζεται το CrossBlue. Αυτός φυσικά θέλει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στη Chatanooga των Η.Π.Α. αλλά στο παιχνίδι είναι και αυτό στην Puebla του Μεξικό λόγω σημαντικά χαμηλότερου κόστους λειτουργίας.

Όπως και να έχει, το στέλεχος πιστεύει πως τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα αλλά τουλάχιστον βλέπει πως η εταιρία αρχίζει να βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.

[Πηγή: Reuters]

Keywords
Τυχαία Θέματα