Σπορ αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Με τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων να γίνονται όλο και πιο σπάνια στα γνήσια σπορ αυτοκίνητα, κάποια μοντέλα πάνε κόντρα στην τάση της εποχής των αυτόματων κιβωτίων και οι εταιρίες τα προσφέρουν στην αγορά και με μηχανικά κιβώτια.

Η Aston Martin προσφέρει την V8 Vantage και με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, κάτι που ελπίζουμε να συμβεί και στο μοντέλο που θα την αντικαταστήσει.

H BMW M2 για πολλούς είναι το M μοντέλο που θα ήθελαν να έχουν στο γκαράζ τους. Σε αυτό ίσως να συμβάλλει

το γεγονός πως είναι διαθέσιμο και με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Όπως η M2, έτσι και οι M3/Μ4 προσφέρεται με μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο, για εκείνους που θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο τους.

Και όμως δεν είναι ανέκδοτο. Ένας Αμερικάνικος με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, που συνδυάζεται άψογα με το καλό σύστημα διεύθυνσης της Chevrolet Corvette Stingray.

Ακόμη μια αμερικάνικη δημιουργία είναι διαθέσιμη με μηχανικό κιβώτιο, με την Ford να προσφέρει την Mustang και με χειροκίνητο κιβώτιο.

H Donkervoort παραμένει πιστή στα ιδανικά της και προσφέρει το D8 με χειροκίνητες αλλαγές.

Καθαρό, εκκεντρικό, βρετανικό σπορ αυτοκίνητο το Morgan Aero Coupe με μηχανικό κιβώτιο. Η επιτομή ορισμένων σε ότι αφορά τα σπορ διαφορετικά μοντέλα.

Τρίτη βρετανική δημιουργία, πιο σύγχρονη αυτή τη φορά. Η πανέμορφη Jaguar F-Type στην έκδοση με τον V6 κινητήρα προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Δυστυχώς αυτό δεν υπάρχει στον V8 κινητήρα.

Τέταρτο βρετανικό μοντέλο. Η Lotus Exige. Η απλότητα και το μειωμένο βάρος της συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Δεν θα μπορούσαν οι Ιάπωνες να απουσιάζουν από τη λίστα, με την Nissan να προσφέρει στο 370Ζ ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Μικρό roadster με απίστευτη οδική συμπεριφορά. Δεν θα μπορούσε να μην συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ένας από τους λόγους που όλοι λατρεύουμε το Mazda MX-5 είναι και το χειροκίνητο κιβώτιο του.

Τα Toyobaru μοιράζονται τα πάντα, μέχρι και το 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Σπορ μοντέλα και τα δύο, με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων να τους προσδίδει καθαρή οδηγική απόλαυση.

Τα μηχανικά κιβώτια είναι μέρος της ιστορίας της 911, με την γερμανική εταιρία για την τελευταία γενιά της 911 να έχει δημιουργήσει ένα 7-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Εκτός από την μεγάλη αδερφή, και στα μικρότερα σπορ μοντέλα της, στις 718 Boxster και 718 Cayman η Porsche προσφέρει μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων.

Η δική σου επιλογή τι είναι; Χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων;

Keywords
Τυχαία Θέματα