Σκεπτική η Honda για τον αναβαθμισμένο κινητήρα στη Μαλαισία

Η πίστας της Μαλαισίας είναι πολύ προκλητική για ομάδες και οδηγούς, με αρκετά τεχνικά κομμάτια, κάτι που κάνουν δύσκολη την προσπάθεια για έναν αλάνθαστο γύρο. Επιπλέον, τα μονοθέσια δοκιμάζονται σκληρά, καθώς η ζέστη και η υγρασία αναγκάζει τους μηχανικούς να προβούν σε τροποποιήσεις στο σύστημα ψύξης, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα υπερθέρμανσης των μηχανικών μερών.

Κι ενώ μένουν μόλις μερικές μέρες για να πατήσουν ξανά πίστα τα μονοθέσια, η Honda δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την

αναβαθμισμένη έκδοση του RA616H. Η τελευταία αναβάθμιση έγινε στο Βελγικό Grand Prix, με τους Ιάπωνες να χρησιμοποιούν 7 μάρκες. Ωστόσο, ο επί κεφαλής της Honda F1, Yusuke Hasegawa, επισημαίνει πως η τελική απόφαση θα παρθεί στην πίστα, όμως θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει η αναβαθμισμένη έκδοση πριν από το τέλος της σεζόν.

Δεν είμαστε 100% σίγουροι για το αν θα έχουμε αναβαθμίσεις σε αυτόν τον αγώνα, αλλά θα κοιτάξουμε να πάρουμε την τελική μας απόφαση στην πίστα, βασισμένοι στην ισορροπία της απόδοσης και της αξιοπιστίας.

Ένα πρόβλημα για την ομάδα είναι οι ποινές που θα δεχθούν οι Fernando Alonso και Jenson Button σε περίπτωση αλλαγής κινητήρα. Αν τα νέα εξαρτήματα δεν τοποθετηθούν στη Sepang, τότε είναι πολύ πιθανό αυτό να μη συμβεί ούτε στην Ιαπωνία, καθώς είναι ο εντός έδρας αγώνας για τη Honda και σίγουρα δε θα ήθελαν να δουν τα βρετανικά μονοθέσια στο πίσω μέρος του grid.

Keywords
Τυχαία Θέματα