Σημαντικές αλλαγές στα τεχνικά επιτελεία των Renault και Sauber

Στην περίπτωση της Γαλλικής ομάδας, που επανέρχεται ως εργοστασιακή συμμετοχή, ήταν αναμενόμενο πως δεν θα παραμείνουν σε κομβικές θέσεις πρόσωπα από την Lotus. Μάλιστα, η Renault θα πάψει το ρόλο του επικεφαλής ομάδας, όπως έχουν κάνει και οι McLaren-Mercedes, αναθέτοντας τις αρμοδιότητες σε ομάδα management. Παράλληλα, τα στελέχη της Renault,

Cyril Abiteboul και Thierry Cognet, θα αναλάβουν σημαντικούς ρόλους, αντικαθιστώντας τον Eric Lux.

Επίσης, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο Frederic Vasseur -αφεντικό της ART στο GP2- θα έχει τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή. Βασικό μέλημα του Vasseur θα είναι η ενασχόληση με όλα τα αγωνιστικά θέματα που αφορούν την ομάδα. Στη σύνθεση θα παραμείνει ο Gerard Lopez, που θα χειρίζεται θέματα σε σχέση με τον κάτοχο εμπορικών των δικαιωμάτων (CVC) και τον Bernie Ecclestone.

Στην Sauber, από την άλλη, σημειώθηκε μια πολύ σημαντική αποχώρηση, με τον επικεφαλής εργασιών πίστας, Giampaolo Dall’Ara, να αφήνει την Ελβετική ομάδα έπειτα από 15 χρόνια συνεργασίας. Πιθανότατος επόμενος σταθμός του Dall’Ara, είναι το DTM και η εργοστασιακή ομάδα της BMW. Ο αντικαταστάτης του έχει ήδη ανακοινωθεί και πρόκειται για τον Timothy Malyon, που μέχρι πρότινος ανήκε στο δυναμικό της Red Bull.

[Πηγές: GMM, Motorsport.com, Autosport]

Keywords
Τυχαία Θέματα