Σε δημοπρασία μια Mercedes-Benz 540 K von Krieger Special Roadster του 1939 [w/video]

16:25 9/7/2012 - Πηγή: AutoBlog

Στο φετινό Pebble Beach ο οίκος δημοπρασιών Gooding & Company θα βγάλει σε δημοπρασία μια σπάνια Mercedes-Benz 540 K von Krieger Special Roadster του 1936 θέλοντας με αυτή να σπάσει το περσινό ρεκόρ της Ferrari 250 TR Prototype του 1957 που πουλήθηκε έναντι €11.39 εκατ.

Το αυτοκίνητο έχει χαρακτηριστεί ως η πιο συναρπαστική προπολεμική Mercedes-Benz και έχει κατασκευαστεί για λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας της Προύσας

το 1936. Το 1942 το αυτοκίνητο ταξίδεψε στην Ελβετία στη Βαρόνο Gisela von Krieger ώστε να προστατευτεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια πέρασε τον Ατλαντικό φτάνοντας στην Αμερική. Μετά από χρόνια το αυτοκίνητο επέστρεψε στην Ελβετία όπου πέρασε τα υπόλοιπα 40 χρόνια του κλεισμένο σε ένα γκαράζ.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του το έχει αναπαλαιώσει πλήρως και ο οίκος δεν έχει εκτιμήσει τα πόσα χρήματα μπορεί να πιάσει. Αν δεν ξεπεράσει τα 11.4 εκατ. της Ferrari, τότε σίγουρα θα κυμανθεί εκεί γύρω. Περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία του αυτοκίνητου μπορείς να διαβάσεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα