Ρώσος δισεκατομμυριούχος θέλει ομάδα στην Formula 1

23:42 8/5/2016 - Πηγή: AutoBlog

Ο Boris Rotenberg είναι ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος ο οποίος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια νέα ομάδα στη Formula 1. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρώην πιλότος της F1, Vitaly Petrov, υπόγραψε με την SMP Racing για το LMP2, με τον Petrov τότε να είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στη F1.

H SMP Racing ουσιαστικά ανήκει στην τράπεζα

SMP, τράπεζα της οποίας επικεφαλής είναι ο Rotenberg. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος έχει μπει ήδη στον κόσμο της Formula 1, μιας και υπόγραψε χορηγική συμφωνία με την Renault, με τον Sergey Sirotkin να οδηγεί το μονοθέσιο του Kevin Magnussen, στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στο Σότσι.

Ο Rotenberg την περασμένη εβδομάδα δήλωσε:

Φυσικά και θέλουμε να έχουμε μια ομάδα στην Formula 1. Κάνουμε τα πάντα γι’αυτό, αλλά δεν εξαρτώνται τα πάντα από εμάς. Για την ώρα, μαθαίνουμε.

Η SMP Racing για το LMP2 είναι ο χώρος πάνω στον οποίο μαθαίνουμε πράγματα. Κάνουμε μικρά βήματα κάθε φορά ώστε να προετοιμαστούμε για την F1.

O Boris Rotenberg, είναι παιδικός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και συνιδρυτής της SMP Τράπεζας της Ρωσίας, την οποία την κατέχει μαζί με τον αδερφό του. Εκτός από το LMP2, συμμετέχει και στο πρωτάθλημα της Formula 4. O Rotenberg, τον Μάρτιο του 2014, μαζί με τον αδερφό του Arkady Rotenberg, είχαν υποστεί κυρώσεις από τις Η.Π.Α επειδή υποστήριξαν τον Πούτιν στο θέμα της Κριμαίας, ενώ είχαν επωφεληθεί και από έργα του Πούτιν, όπως συμβάσεις ύψους 7 δισ. δολαρίων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι το 2014. Το όνομα των Rotenberg εμφανίστηκε και στα Panama Papers ως συνεργάτες του Πούτιν, που σύμφωνα με αυτά, διαθέτει τουλάχιστον επτά εταιρίες στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Στις τρεις από αυτές, εμπλέκονται και τα ονόματα των αδερφών Rotenberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα