Πως η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα σχετίζεται με την αγορά του Volkswagen up!

Σύμφωνα με την New York Times, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα έχει βοηθήσει ακούσια της, υποψήφιους αγοραστές, να στραφούν στην αγορά ενός Volkswagen up!. Οι New York Times αναφέρουν ότι η Volkswagen Financial

Services, είναι ένα από τα πολλά τραπεζικά ιδρύματα τα οποία έχουνε επωφεληθεί από το 1 τρις ευρώ (1.000.000.000.000) που έχει δώσει η ΕΚT στις τράπεζες με επιτόκιο μόλις 1% .

Η Volkswagen πήρε περίπου 2 δις ευρώ από αυτά τα χρήματα και σχεδιάζει να τα προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές της, με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων 3% ή 4%. Η EKT έδωσε αυτά τα χρήματα στις τράπεζες ώστε να σταθεροποιήσει τις αβέβαιες αγορές, αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν αποτελεσματικά τα “δωρεάν” χρήματα της ΕΚΤ.

Εκτός από την Volkswagen, η Mercedes Bank και η PSA Financing (της Peugeot-Citroen) έχουνε πάρει χρήματα από την EKT θέλοντας να ανεβάσουν τις μειωμένες πωλήσεις στην Ευρώπη. Οι New York Times γράφουν ότι η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία θα παραμείνει για δεύτερο συνεχόμενο εξάμηνο σε ύφεση, αφού κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, έχουνε μειωθεί κατά 8.3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα