Πωλείται ένα Lexus LFA Nurburgring Edition σε εξωφρενική τιμή

Μια αντιπροσωπεία στην Γερμανία πουλάει ένα Lexus LFA Nürburgring Edition, το οποίο έχει στο καπό του την υπογραφή του νυν προέδρου της Toyota, Akio Toyoda. Η πιο σκληροπυρηνική έκδοση του ιαπωνικού αυτοκίνητου κατασκευάστηκε σε μόλις 50 κομμάτια, όταν συνολικά κατασκευάστηκαν 500 αυτοκίνητα.

Έχει διανύσει μόλις 680 χλμ. και μηχανικά, φορά τον V10

κινητήρα, 4,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 570 ίππους (+10 από το “απλό” LFA), και 480 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα, με την τελική να φτάνει τα 325 χλμ/ώρα. Επιπλέον, το κιβώτιο έχει δεχτεί και αυτό ρυθμίσεις, με τις αλλαγές να γίνονται κατά 50 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορα. Είναι στην ουσία ένα track-focused LFA με το πακέτο να περιλαμβάνει νέες σκληρότερες αναρτήσεις, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και μία τεράστια πίσω αεροτομή κατασκευασμένη από carbon ώστε να παράγει την απαραίτητη κάθετη αεροδυναμική δύναμη βελτιώνοντας έτσι την οδηγική συμπεριφορά.

Τέλος, το Nurburgring Edition είχε για κάποιο διάστημα το καλύτερο χρόνο αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring Nordschleife με 7:14.64. Α, ξέχασα να αναφέρω ότι η τιμή του είναι εξωφρενικά ακριβή, καθώς ο πωλητής ζητάει 6.430.000 ευρώ, δηλαδή περισσότερα από μια Bugatti Chiron και Koenigsegg Regera μαζί.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πωλείται, Lexus LFA Nurburgring Edition,poleitai, Lexus LFA Nurburgring Edition