Ποινή 10 δευτερολέπτων στον Rosberg

20:39 3/7/2016 - Πηγή: AutoBlog

Όπως σχεδόν σε οποιαδήποτε επαφή στην πίστα, έτσι και σε αυτή των Lewis Hamilton και Nico Rosberg στο Spielberg, οι αγωνοδίκες έριξαν τα φώτα τους. Μετά από αρκετή ανάλυση στις κινήσεις του Γερμανού (μόνο αυτόν εξέτασαν), αποφάσισαν τελικά ότι η άμυνά του ήταν υπέρ το δέον σκληρή, με την τιμωρία να είναι άμεση συνέπεια.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας τιμωρήθηκε με επιπλέον 10 δευτερόλεπτα στον συνολικό του χρόνο, ωστόσο η τέταρτη θέση παραμένει στα χέρια του, καθώς ο Daniel

Ricciardo είδε την καρώ σημαία μετά από 14 δευτερόλεπτα. Η σχετική ανακοίνωση των αγωνοδικών αναφέρει πως ο Rosberg είναι ξεκάθαρα αυτός που ευθύνεται για ό,τι έγινε, αναφέροντας:

Έχουμε λάβει ως ελαφρυντικό το γεγονός πως ο οδηγός του μονοθεσίου 6 (ROS) επιβράδυνε σημαντικά και προσπάθησε να μετριάσει τον κίνδυνο για τους άλλους οδηγούς και τα άλλα μονοθέσια. Έχοντας λάβει υπόψη τα εκτενή στοιχεία που δόθηκαν από τους δύο οδηγούς, αλλά και το video και τα στοιχεία της τηλεμετρίας, είναι προφανές ότι το μονοθέσιο 44 (HAM) ήταν μπροστά από το μονοθέσιο 6 (ROS) -περισσότερο απ’ ό,τι δίπλα-δίπλα-, και ο οδηγός του μονοθεσίου 44 θα μπορούσε να στρίψει εντός πίστας στη στροφή 2, αν δεν υπήρχε η σύγκρουση.

Το μονοθέσιο 6 δεν άφησε στο μονοθέσιο 44 «αγωνιστικό χώρο» και ως εκ τούτου ο οδηγός του μονοθεσίου 6 είναι υπεύθυνος για τη σύγκρουση.

Keywords
Τυχαία Θέματα