Πιθανή είσοδος δυο ομάδων στη Formula 1 το 2015

Η FIA ξεκίνησε χθες στο Παρίσι την αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν για την κάλυψη της δωδέκατης θέσης στο grid της Formula 1, η οποία έχει μείνει κενή μετά από την αποχώρηση της HRT στο τέλος του 2012. Οι πλήρεις φάκελοι των υπό εξέταση ομάδων έχουν ήδη κατατεθεί και η απόφαση της ομοσπονδίας αναμένεται να γίνει γνωστή στις 28 Φεβρουαρίου.

Έως

τώρα γνωρίζαμε ότι μόνο μια ομάδα θα επιλεγεί, με πρώτο φαβορί αυτή του Gene Haas. Οι Αμερικανοί έχουν πάρα πολλά χρόνια να δουν ομάδα τους στο κορυφαίο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα του πλανήτη και μετά από την αποτυχία της USF1 να μπει στη F1, πριν από 5 περίπου χρόνια, η πρόταση του Haas φαντάζει ως η πληρέστερη τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο κι από πλευράς υποδομών, παρόλο που ο Bernie Ecclestone πιστεύει πως δεν θα μπει στη Formula 1.

Όμως πληροφορίες από την Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα από το Autosprint, μεταφέρουν διαρροές πως το σπορ θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες του σε δυο ομάδες και όχι μόνο μια. Εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, πολύ πιθανή είναι η επιστροφή του Colin Kolles στη Formula 1, αφού η υποψηφιότητα του Zoran Stefanovic με τη Stefan GP, που είχε αποτύχει μαζί με την USF1 παλαιότερα, δεν συγκεντρώνει πιθανότητες για επιλογή.

Ο Kolles έχει εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις στις ομάδες των HRT, Force India, Spyker, Midland και Jordan έχοντας εμπειρία στο χώρο, χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη διάκριση. Ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στη Jordan το 2005, όταν η ομάδα βρισκόταν ήδη σε καθοδική πορεία, ενώ παραιτήθηκε το 2008 από τη Force India, τη στιγμή που η Ινδική ομάδα πήρε τα πάνω της, ενώ και το πέρασμα των υπολοίπων ομάδων από τη Formula 1, μόνο επιτυχημένο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

[Πηγή: Autosprint | Photo Copyrigts: Getty Images/XPB]

Keywords
Τυχαία Θέματα