Πιο ήπιες θα είναι οι τιμωρίες των οδηγών στην Formula 1

Εκτός από τις σπίθες και τα πυρωμένα δισκόφρενα, η FIA φαίνεται πως θέλει να βελτιώσει το θέμα της Formula 1 και στις μονομαχίες των οδηγών. Πολλοί οδηγοί είχαν δηλώσει τη δυσαρέσκειά τους με τις ποινές που έπρεπε να εκτίσουν, μετά από μικροεπαφές κατά τη διάρκεια προσπεράσματος.

Έπειτα από συζητήσεις που έγιναν πριν το Αυστριακό GP, η FIA συμφώνησε να μειώσει την αυστηρότητά της στις τιμωρίες

των οδηγών, όταν υπάρχει επαφή ανάμεσα σε μονοθέσια. Ο Charlie Whiting δεν θα αναφέρει πλέον κάθε συμβάν στους κριτές του αγώνα, αφήνοντας αποκλειστικά πάνω τους την εκάστοτε τιμωρία.

Ο πρώτος ευνοημένος της αλλαγής αυτής, είναι ο περσινός πρωταθλητής Sebastian Vettel. Ο Γερμανός έσπασε την μπροστινή αεροτομή του χτυπώντας στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του Esteban Gutierrez. Οι κριτές του αγώνα της Αυστρίας αποφάσισαν να μην τιμωρήσουν τον οδηγό της Red Bull, βγάζοντας την παρακάτω απόφαση:

Στο πνεύμα των νέων οδηγιών από την επιτροπή της Formula 1, δεν θα υπάρξει περαιτέρω τιμωρία (στο συμβάν Vettel-Gutierrez).

Αυτός όμως που χάρηκε περισσότερο ακόμα και από τον Vettel, είναι ο Pastor Maldonado. Ο οδηγός της Lotus είχε εκφράσει νωρίτερα φέτος την γνώμη του, λέγοντας πως οι οδηγοί δεν πιέζουν όσο θα μπορούσαν στους αγώνες, φοβούμενοι πιθανές ποινές.

Δεν μπορείς να τρέξεις. Απλά μένεις εντός πίστας και περιμένεις κάποιο πρόβλημα. Αν επιτεθείς και οι κινήσεις σου δεν είναι ξεκάθαρες ή αυτός μπροστά σου υπερασπίζεται τη θέση του και εσύ ρισκάρεις, μπορείς να φας ποινή. Πρέπει να γίνουν πιο ελαστικοί στη FIA.

Τώρα που το όνειρό του Maldonado έγινε πραγματικότητα, θέλω να δω στους επόμενους αγώνες, πόσο γρήγορα θα εξαφανίζονται τα μονοθέσια από μπροστά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα