Πάτησε πίστα η Lotus Exige R-GT Rally, Η Proton πουλάει την Lotus

Η Lotus στη Φρανκφούρτη παρουσίασε το αγωνιστικό Exige R-GT με το οποίο θα μπει ξανά στους αγώνες ταχύτητες το 2012. Χθες η Lotus ανακοίνωσε ότι το αυτοκίνητο έκανε πετυχημένο shakedown σε μια πίστα κοντά στο Τορίνο. Το αυτοκίνητο φορά τον ίδιο V6 3.5-λίτρων κινητήρα με την Exige παραγωγής και διαθέτει αγωνιστικό κιβώτιο και όλους τους τεχνικούς περιορισμούς έτσι ώστε να μπορεί να λάβει μέρος στους αγώνες της νεοσύστατης κατηγορίας της FIA,

GT η οποία θα έχει μόνο ασφάλτινους αγώνες. Το αυτοκίνητο θα σταλθεί στην Αμερική ώστε να κάνει shakedown τον επόμενο μήνα.

Στις σχετικές ειδήσεις για την Lotus φαίνεται ότι η μητρική της εταιρία, η μαλαισιανή Proton σκέφτεται να την πουλήσει, αφού οι εταιρίες κινούνται σε εντελώς διαφορικούς δρόμους, με την Lotus φέτος να είναι η πρώτη χρονιά μετά από 15 χρόνια που δεν θα παρουσιάσει κέρδη. Ο CEO της Lotus, Bahar Taner δήλωσε ότι το μόνο που μπορούνε να κάνουνε από την μεριά τους αυτή τι στιγμή είναι να δείξουν στους τωρινούς ή στους νέους ιδιοκτήτες τους, ότι ακολουθούν κατά γράμμα το επιχειρησιακό πλάνο που έχουνε παρουσιάσει.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα