Παρουσιάστηκε η νέα Lotus E23 Hybrid

Η Lotus για μία ακόμα φορά παρουσίασε το μονοθέσιό της με έναν ξαφνικό τρόπο, βλέπεις ούτε το 2014 ούτε και το 2015 είχε ανακοινώσει ημερομηνία επίσημης παρουσίασης.

Η Lotus E23 Hybrid θα είναι το νέο μονοθέσιο της Βρετανικής εταιρείας με το οποίο θα αγωνιστεί το 2015 και θα προσπαθήσει με αυτό να επανέλθει στις επιτυχίες του 2013.

Το νέο μονοθέσιο της ομάδας από φέτος θα εφοδιάζετε με κινητήρες Mercedes και όχι της Renault

κάτι που πέρσι της στοίχισε αρκετά σε απόδοση όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Nick Chester, ο οποίος δήλωσε:

Η νέα E23 Hybrid είναι ένα τεράστιο βήμα εμπρός για μας, δεν είναι κρυφό ότι πέρσι δυσκολευτήκαμε αρκετά με το μονοθέσιό μας, γι’αυτό δουλέψαμε πολύ πάνω σε όλα τα προβλήματα που είχε. Κάναμε μεγάλη πρόοδο στην αεροδυναμική σήραγγα όσο και στην ψύξη του κινητήρα.

Όσο για το τι περιμένουν από το νέο μονοθέσιο, ο Nick Chester ήταν σαφής:

Περιμένουμε η απόδοση της E23 να είναι πολύ πολύ ανώτερη από αυτή της Ε22, προφανώς και η μεγαλύτερη αλλαγή είναι αυτή του κινητήρα. Κάναμε αυτήν την αλλαγή γιατί πιστεύαμε ότι ήταν ο τομέας στον οποίο θα μπορούσαμε να κερδίσουμε απόδοση, αξιοπιστία αλλά και καλύτερη οδηγησιμότητα.

Η νέα Ε23 εφοδιάζετε με μία όχι και τόσο καινοτόμα μύτη (το περσινό διπλό ρύγχος ήταν μία τεράστια αποτυχία, βάση αποτελεσμάτων). Τη συγκεκριμένη μύτη ή τουλάχιστον μία έκδοση αυτής είχε δοκιμάσει ήδη η ομάδα, από το 2014.

Η νέα Lotus έχει επίσης πολύ μεγαλύτερες εισαγωγές στο roll hoop, ενώ η εμπρός ανάρτηση “πιάνει” χαμηλότερα στο σασί σε σχέση με ότι είδαμε στη νέα Williams.

Keywords
Τυχαία Θέματα