Παρίσι 2016: Vision Mercedes-Maybach 6 concept

Ενάμιση μήνα μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Pebble Beach, η Mercedes-Maybach παρουσιάζει επίσημα στην γαλλική έκθεση το 6 Vision Concept.

Το 2+2 θέσεων πρωτότυπό διαθέτει gullwing πόρτες, όπως επίσης και κεκλιμένη γραμμή οροφής με στρογγυλεμένο πίσω μέρος με λεπτά φωτιστικά σώματα. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου, μήκους 5,7 μέτρων, είναι επηρεασμένος από την Maybach Excelero του, το Vision

Grand Turismo της Mercedes, αλλά και το IAA Concept. Δείχνει κλασσικός, γεμάτος καμπύλες και μάλιστα είναι πολύ πιθανό το πρωτότυπο να μας δείχνει ένα μελλοντικό coupe μοντέλο της εταιρίας, το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από την S-Class Coupe.

Ο κομψός σχεδιασμός αποτίει φόρο τιμής στη χρυσή εποχή των αεροδυναμικών coupe της εταιρίας, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει τις σύγχρονες εκδοχές του σχεδιασμού της Mercedes-Maybach και τους “τόνους” τεχνολογίας. Τούτου λεχθέντος, το Vision Mercedes-Maybach 6 είναι ένα ηλεκτρικό coupe, με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που παράγουν 750 άλογα. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα και έχει χωρητικότητα 80 kWh, επιταχύνοντας το αυτοκίνητο για το 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτ., έχοντας τελική 250 χλμ/ώρα και αυτονομία πάνω από 500 χλμ.

Διαθέτει σύστημα επαναφόρτισης 350 kWh, το οποίο μπορεί να δώσει αυτονομία 100 χλμ. σε μόλις 5 λεπτά. Το concept μπορεί επίσης να φορτιστεί με καλώδιο ή ασύρματα, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα