Παρίσι 2016: Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe

Λίγο πιο δίπλα από την Mercedes-AMG E43 4Matic, η Γερμανική εταιρία είχε στο περίπτερο της και την Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe. Αυτή αποτελεί το πρώτο μεσαίο coupe SUV που βγαίνει από το Affalterbach και τίθεται απέναντι στη BMW X4 M40i, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν από τον Δεκέμβριο.

Όσον αφορά στην εμφάνιση

της ταχύτερης –μέχρι στιγμής- GLC-Coupe, η Mercedes-AMG αποφάσισε να διατηρήσει το “κλασάτο” look της απλής έκδοσης και να μην προβεί σε υπερβολές. Έτσι, τα μοναδικά στοιχεία που διαφοροποιούν αυτή την έκδοση από όλες τις υπόλοιπες, είναι οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί και η “diamond” γρίλια στο εμπρός μέρος, οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και ο διακριτικός διαχύτης στο πίσω μέρος και οι ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών, με ελαστικά 235/55 εμπρός και 255/50 πίσω, που ολοκληρώνουν το πακέτο. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου εξοπλίζεται με νέα, σπορ καθίσματα, νέες επενδύσεις δέρματος/microfiber σε μαύρο χρώμα με κόκκινες ραφές, νέα πεντάλ, μαύρη οροφή, κόκκινες ζώνες ασφαλείας και τον AMG πίνακα οργάνων.

Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο γνωστός 3,0-λιτρος biturbo V6, που είδαμε για πρώτη φορά στην C43 4Matic, έχοντας όμοια απόδοση. Έτσι αυτός διαθέτει 367 ίππους και 520 Nm ροπής, όπου σύμφωνα με την Mercedes-AMG οι κύλινδροι έχουν επενδυθεί με Nanoslide που μειώνει τις τριβές και χρησιμοποιείται από την Mercedes-AMG Petronas στην F1. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 9G-Tronic, αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, με την εταιρία να ισχυρίζεται ότι οι μηχανικοί της κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για τις αλλαγές και προσφέρει διάφορα mode λειτουργίας, όπως τα Eco, Comfort, Sport, Sport Plus αλλά και Manual στο οποίο ο οδηγός αναλαμβάνει τον έλεγχο, αλλάζοντας ταχύτητες με τα paddles στο τιμόνι.

Το σύστημα τετρακίνησης 4Matic ανήκει στον standard εξοπλισμό της GLC43 Coupe, κατανέμοντας τη ροπή σε ποσοστό 31:69 – εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Στον standard εξοπλισμό υπάρχει, επίσης, η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση AMG Ride Control, με αυτή να έχει εξοπλιστεί με κάποια νέα εξαρτήματα για αύξηση της ακαμψίας και νέες ρυθμίζεις, τόσο εμπρός όσο και πίσω, προσφέροντας μεγαλύτερα επίπεδα πρόσφυσης και οδηγικής απόλαυσης, με το ESP να είναι τριών σταδίων.

Από πλευράς επιδόσεων, το 1.845 κιλών SUV πιάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα. Την ίδια ώρα, η Mercedes-AMG GLC43 4Matic καταναλώνει κατά μέσο όρο 8,3 λίτρα/100 χλμ, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 189 γρ/χλμ.

Tο σύστημα πέδησης αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους και στους τέσσερις τροχούς, με τους εμπρός να έχουν διάμετρο 360 χιλιοστών και τους πίσω, 320 χιλιοστών ενώ όσον αφορά τα ηλεκτρονικά, η νέα Mercedes-AMG εξοπλίζεται με ESP τριών σταδίων και το AMG Dynamic Select που προσφέρει 5 διαφορετικά modes οδήγησης. Τέλος, νέο είναι και το σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση αλλά και μεταβλητό “βήμα” ανάλογα με την ταχύτητα που κινείται το όχημα. Η Mercedes-AMG GLC43 4Matic θα λανσαριστεί στην αγορά τον Ιούνιο του έτους που διανύουμε.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα