Πανέξυπνη ιδέα τρισδιάστατων διαβάσεων στην Ινδία αποτρέπει τα ατυχήματα πεζών

Δε ξέρω αν σου έχει συμβεί να βρίσκεσαι σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα και να πλησιάζεις σε διάβαση πεζών, εκεί όπου ως δια μαγείας τα αυτοκίνητα σταματάνε για να περάσεις. Κάτι που αποδεδειγμένα και χωρίς κανένα ενδοιασμό οι Έλληνες οδηγοί δεν ξέρουν τι σημαίνουν αυτές οι “γραμμές ζέβρας” στον δρόμο.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει και στην Ινδία, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο υπουργός μεταφορών της Ινδίας, Nitin Gadkari, να σκεφτεί μια εξαιρετικά έξυπνη και πολύ πρωτότυπη ιδέα, ώστε να αποτρέπει τα ατυχήματα και να κάνει τους οδηγούς να αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα

και πιο έντονα τις διαβάσεις στους δρόμους.

Επίσης, έπρεπε να βρει έναν φθηνό τρόπο, να μην τοποθετηθούν πολλοί φωτεινοί σηματοδότες, αλλά και να αναγκάζει τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα, προκειμένου οι πεζοί να διασχίζουν τον δρόμο με ασφάλεια.

Έτσι, αντί τα κλασικά και εκνευριστικά “σαμαράκια” σκέφτηκε να κάνει τις διαβάσεις, τρισδιάστατες, μέσω οπτικής ψευδαίσθησης. Αυτές μοιάζουν με τις συνηθισμένες διαβάσεις, αλλά φαίνεται ότι “επιπλέουν”.

Σε πρόσφατο tweet του o Gadkari έγραψε:

Προσπαθούμε να αποφύγουμε τα σαμαράκια, που δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, και σχεδιάζοντας τρισδιάστατες απεικονίσεις των διαβάσεων, που θα είναι πιο έντονες στους οδηγούς και θα τις προσέχουν περισσότερο, στοχεύουμε να μειώσουμε τα ατυχήματα στους δρόμους, που είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ινδία.

Η ιδέα αυτή μας ήρθε όταν πήραμε την απόφαση να αφαιρέσουμε όλα τα σαμαράκια από την χώρα, επειδή είναι πολύ επικίνδυνα στους οδηγούς που τρέχουν γρήγορα. Έτσι σκεφτήκαμε αυτό τον τρόπο για να μειώσουμε τα ατυχήματα στην Ινδία, που ο αριθμός τους είναι τεράστιος ειδικά στις διαβάσεις των πεζών και οι νεκροί είναι χιλιάδες κάθε χρόνο.

Για την υλοποίηση της ιδέας, το υπουργείο προσέλαβε δυο ταλαντούχες γυναίκες για να δημιουργήσουν τα κατάλληλα σχέδια, που θα προειδοποιούν εγκαίρως του οδηγούς.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα