Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η ελληνική ομάδα στο F1 in Schools 2016!

Μια πολύ σημαντική παγκόσμια πρωτιά για την χώρα μας πέτυχε η ομάδα Infinite Racing από την πόλη της Θεσσαλονίκης! Η ελληνική ομάδα πήρε μέρος στον φετινό διαγωνισμό «F1 in Schools», κερδίζοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 39 ομάδες από 23 χώρες όλου του κόσμου. Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη αγωνίστηκε στον τελικό απέναντι στην Αυστραλία, σκοράροντας συνολικά 852,3 βαθμούς, όταν οι Αυστραλοί συγκέντρωσαν 837,8 βαθμούς, με τη Γερμανία να μένει στην τρίτη θέση, λαμβάνοντας 770,5 βαθμούς.

Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές

και μαθήτριες λυκείου Χάρης Κάλφας, Κυριάκος Θεοφανίδης, Στέλιος Μαυρομάτης, Αγγελική Σαμαρά και η Βασιλεία Νιάβη, υπό τις οδηγίες του καθηγητή τους, Ιωάννη Νταουντάκη. Ο Ανδρέας Παπαμαύρος από την ομάδα δήλωσε για την επιτυχία:

Ήταν μια καταπληκτική βραδιά. Είμαστε πολύ έκπληκτοι που γινόμαστε Πρωταθλητές. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε κι ελπίζαμε για μια καλή θέση, αλλά πραγματικά δεν περιμέναμε να κερδίσουμε. Το μυστικό της επιτυχίας μας ήταν η ομαδική δουλειά και η κατασκευή μας, η οποία ήταν εξαιρετική – καλό engineering και το να πάρουμε το καλύτερο από κάθε μέλος της ομάδας, ήταν το κλειδί για να κερδίσουμε. Είμαστε έκπληκτοι που γίναμε Πρωταθλητές, είναι εμπειρία ζωής και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με τα επιτεύγματά μας.

Ήταν ένα πολύ κλειστός αγώνας, αλλά είχαμε το πάθος. Ο χρόνος αντίδρασής μας ήταν καλός και κερδίσαμε, τόσο εναντίον των Ελλήνων αντιπάλων και της ομάδας της Formula 1. Το αυτοκίνητό μας έτρεξε εξαιρετικά και απέδειξε ότι είναι γρήγορο, τόσο με το LERS όσο και χωρίς. Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι που έχουμε κερδίσει απόψε.

Το «F1 in Schools» είναι ένας διαγωνισμός στον οποίο παίρνουν μέρος μαθητές και μαθήτριες, βάζοντας μικρά μονοθέσια 21 εκατοστών να κινηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε ευθεία 20 μέτρων. Αυτά παίρνουν κίνηση από μια αμπούλα πεπιεσμένου διοξειδίου του άνθρακα και ο χρόνος αντίδρασης είναι πολύ σημαντικός, καθώς ο αγώνας κρατά κάτι περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο. Κάθε ομάδα αποτελείται από 3 έως 6 μαθητές και μαθήτριες, έχοντας καθορισμένους ρόλους.

Η ομάδα μας κέρδισε επίσης τα βραβεία Pressure Challenge, Knockout Competition και Team Website, μαζί φυσικά με το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο τελικός έγινε στο Austin του Texas και ακούστηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος όταν τα παιδιά σήκωναν το τρόπαιο Bernie Ecclestone. Παράλληλα, κέρδισαν υποτροφίες στο City University London και στο τμήμα Engineering του University College London.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε κάθε μέλος της ομάδας!

Keywords
Τυχαία Θέματα