Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές εξέλιξης του Opel Mokka

Η Opel ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης του Mokka, οι οποίες έλαβαν χώρα στη Γερμανία. Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσεις τις πωλήσεις του στα τέλη του 2012 και αρχικά θα είναι διαθέσιμο με 3 κινητήρες. Όλοι συνεργάζονται με μηχανικά κιβώτια τα οποία εφοδιάζονται με σύστημα Opel Start/Stop. Η γκάμα βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει έναν ατμοσφαιρικό 1.6 (85 kW/115 hp) με ροπή 155 Nm και τον 1.4 l Turbo (103 kW/140 hp) με

ροπή 200 Nm. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, διατίθεται ο 1.7 CDTI turbo diesel (96 kW/130 hp) με ροπή 300 Nm και ο οποίος διατίθεται με εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Ο 1.4 Turbo αρχικά θα διατίθεται με το ίδιο μηχανικό κιβώτιο, ενώ αργότερα θα προστεθεί και η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου.

Το πλαίσιο είναι ιδανικό για συνθήκες πόλης συνδυάζοντας και όλα τα πλεονεκτήματα για off-road χρήση. Ο Ulrich Schmalohr, Global Vehicle Line Executive της Opel δήλωσε:

Είμαστε περήφανοι για το νέο μας SUV, το Mokka, το οποίο περιλαμβάνει πολλά βασικά εξαρτήματα Γερμανικής τεχνολογίας όπως κινητήρες και κιβώτια, πλαίσιο και φρένα, ESP, AWD, ηχομόνωση, σύστημα εξαγωγής, καθίσματα και πολλά ακόμα. Ο σχεδιασμός, οι επιδόσεις, η ποιότητα και η τεχνολογία και η ακουστική ταυτότητα του οχήματος ικανοποιούν τα υψηλά πρότυπα και τις προσδοκίες των πελατών από την Opel σήμερα.

Το πλαίσιο του Mokka διασφαλίζει μέγιστη οδηγική άνεση και αξιόπιστη οδική συμπεριφορά ακόμα και σε δύσκολες οδικές συνθήκες. Στην εμπρός ανάρτηση, τα γόνατα MacPherson, ήδη επιτυχημένα σε άλλα μοντέλα Opel, βελτιστοποιήθηκαν από τους μηχανικούς οι οποίοι πρόσθεσαν ελατήρια εγκάρσιας αντιστάθμισης φορτίων, διπλές πάνω βάσεις γονάτων και σαϊλεντμπλόκ διπλών συγκολλήσεων βελτιώνοντας τη συνολική οδηγική εμπειρία και τα χαρακτηριστικά θορύβων και κραδασμών του αυτοκινήτου. Στην πίσω ανάρτηση, η ομάδα μηχανικών τοποθέτησε ράβδο στρέψης διατομής U μπροστά από τους πίσω τροχούς. Ο ημιάκαμπτος πίσω άξονας προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ώστε να προσαρμόζεται στις διαφορετικές ανάγκες των συστημάτων AWD και FWD. Έτσι οι οδηγοί μπορούν να απολαμβάνουν βέλτιστη οδική συμπεριφορά και έλεγχο αμαξώματος σε κάθε περίπτωση.

Το αυτοκίνητο μπορεί να είναι είτε μπροστοκίνητο είτε τετρακίνητο με την κατανομή ροπής να μπορεί να μεταβάλλεται από 100-0 σε 50-50 σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης. Συνολικά, ο οδηγός ωφελείται από ένα σύστημα το οποίο προσαρμόζεται αυτόματα στις επικρατούσες οδικές συνθήκες. Ολόκληρο το σύστημα τετρακίνησης, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων, ζυγίζει μόνο 65 kg, έτσι το Mokka πετυχαίνει μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

Τέσσερα δισκόφρενα στον εμπρός και πίσω άξονα παρέχουν άριστη αντίσταση στη θερμότητα και υψηλή απόδοση πέδησης. Το ESP του Mokka είναι ένα προηγμένο σύστημα και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control, που διατηρεί μία σταθερή ταχύτητα σε κατηφόρα και διασφαλίζει ότι η ταχύτητα του Mokka δεν υπερβαίνει τα 20 km/h.

Επιπλέον, για μέγιστη αξιοπο

Keywords
Τυχαία Θέματα