Όλοι οι υποψήφιοι αγοράστες της Saab θέλουνε να ξαναρχίσουν την παραγωγή – Η Swedish Automobile αλλάζει πάλι το όνομα της σε Spyker

Η προθεσμία που είχανε ορίσει οι διαχειριστές που έχουνε αναλάβει την εκκαθάριση της μητρικής εταιρίας της Saab, SWAN, έληξε στις 10 Απριλίου και σύμφωνα με τον Hans Bergqvist, ένας εκ των διαχειριστών μίλησε στο Autonews και δήλωσε ότι οι προσφορές που έχουνε κατατεθεί επισήμως έχουνε αξιολογηθεί όλες και ότι όλοι θέλουν να  ξαναρχίσουν την παραγωγή αυτοκινήτων της Saab.

Δυστυχώς

κράτησε μυστική την ταυτότητα αυτών που έχουνε καταθέσει επίσημα πρόταση, με την μόνη επίσημη πρόταση που έχει γίνει γνωστή εδώ και καιρό, να είναι αυτή της κινέζικης Youngman. Οι φήμες θέλουν επίσης να έχουνε καταθέσει πρόταση η BMW, οι  Τούρκοι της Brightwell Holdings και οι Ινδοί της Mahindra & Mahindra και μια Ιαπωνική-Κινέζικη κοινοπραξία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

O Bergqvist δήλωσε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Saab αξίζουν κοντά στα 3.6 δις κορώνες (395 εκατ. ευρώ) ενώ τα χρέη της ανέρχονται σε 1.5 δις ευρώ και πιστεύει ότι όποιος τελικά αγοράσει την Saab θα αποπληρώσει όλα τα χρέη της. Η Saab χρωστά 68 εκατ. ευρώ σε πρώην εργαζομένους της, 81 εκατ. ευρώ στην General Motors, 295 εκατ. ευρώ στην Σουηδική κυβέρνηση και 1 δις περίπου στους προμηθευτές της.

Παράλληλα, η ολλανδική Spyker ανακοίνωσε ότι αλλάζει το όνομα της από Swedish Automobile ξανά σε Spyker, αφού πίσω στο 2010, η εταιρία μετά την εξαγορά της Saab από την GM, είχε αλλάξει το όνομα της σε Swedish Automobile NV, ή όπως την ξέρουμε μέσα από την τρικυμία της Saab, SWAN. Το τι ακριβώς σημαίνει αυτή η κίνηση κανείς δεν είναι σε θέση να το ξέρει αυτή τη στιγμή, μιας και η Spyker, έχει πουληθεί πέρυσι στην North Street Capital.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα