Όλες οι μελλοντικές BMW θα τροφοδοτούνται από ηλεκτροκινητήρες

00:16 9/1/2015 - Πηγή: AutoBlog

Η BMW θέλοντας να διασφαλίσει πως θα ανταποκριθεί στα συνεχώς αυστηρότερα πρότυπα οικονομίας και εκπομπών ρύπων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι έτοιμη να λάβει δραστικά μέτρα και σύμφωνα με το αγγλικό Autocar, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο και τολμηρό σχέδιο, που θέλει τα μελλοντικά αυτοκίνητά της να τροφοδοτούνται κυρίως από ηλεκτρικά μοτέρ, κάνοντας τα plug-in υβριδικά.

Τα αυτοκίνητά της θα κάνουν χρήση carbon,

ώστε το πρόσθετο βάρος των μπαταριών, να αντισταθμίζεται από το χαμηλό βάρους του carbon, με τις πλατφόρμες των μοντέλων της, να κάνουν χρήση χάλυβα, αλουμινίου και carbon. Αυτά τα plug-in υβριδικά μοντέλα, θα διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, που θα φορτίσουν τις μπαταρίες των ηλεκτροκινητήρων, με τους ηλεκτροκινητήρες να στέλνουν κυρίως την κίνηση στους μπροστά τροχούς, με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης να αναλαμβάνουν συνεπικουρική δράση, όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες μεγαλύτερες των 80 χλμ/ώρα. Το σύστημα αυτό, αναμένεται να βγει στην αγορά το 20200 και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Σειρά 3 έως και τα μοντέλα της Rolls-Royce.

Η BMW θα δώσει επίσης μεγαλύτερη έμφαση στην βελτιωμένη αεροδυναμική, στην μειωμένη αντίσταση κύλισης, αλλά και σε χρήση έξυπνων συστημάτων πλοήγησης ώστε το αυτοκίνητο να γνωρίζει αν ακολουθεί ανηφόρα, κατηφόρα ή ευθεία, για να προσαρμόσει κατάλληλα τη χρήση των κινητήρων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα