Ο σχεδιαστής της Mini θέλει στη παραγωγή το Rocketman

Τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη, η Mini παρουσίασε το Rocketman Concept, ένα νέο μικρό δίπορτο αυτοκίνητο το οποίο οι φήμες θέλουν να περνά στη παραγωγή. Ο διευθυντής σχεδίασης της Mini, Anders Warming, μιλώντας στο Inside Line, δήλωσε ότι θα ήθελε την έκδοση παραγωγής του Rocketman στην “Χριστουγεννιάτικη λίστα του”.

Ο Warming δήλωσε ότι:

Το Rocketman είναι ένα λογικό άλμα προς τα εμπρός και ενσαρκώνει

την πραγματική κληρονομιά της μάρκας.

Αν και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι θα βγει τελικά στη παραγωγή το 2014, ξεκαθάρισε ότι το κάθε μελλοντικό μοντέλο της Mini θα έχει τις μικρότερες διαστάσεις από τους ανταγωνιστές τους στην κατηγορία. Θα διαθέτουν προηγμένους κινητήρες και θα ζυγίζουν όσο γίνεται λιγότερο. Οι φήμες θέλουν το Rocketman να κατασκευάζεται πάνω στην νέα μπροστοκίνητη πλατφόρμα της BMW, και εκτός από τους νέους 3-κύλιδρους κινητήρες, ίσως θα υπάρχει και μια ηλεκτρική έκδοση η οποία θα δανείζεται τα στοιχεία του BMW i3.

Το Rocketman θα γίνει το νέο entry-level μοντέλο της φίρμας, αφού θα τοποθετηθεί κάτω από την 3-πορτη έκδοση του Cooper, και το σασί του θα είναι ένα μείγμα από carbon και αλουμίνιο. Σε αντίθεση με την πρόταση της BMW, το Rocketman δεν θα είναι πισωκίνητο αλλά μπροστοκίνητο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα