Ο Ομπάμα θα ξοδέψει 4 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση των Η.Π.Α θα προσθέσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό του 2017, με τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη των αυτόνομων οχημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών η κυβέρνηση του Ομπάμα δεν αναφέρει πως ακριβώς θα επενδυθούν τα παραπάνω χρήματα, αλλά αυτά θα “επιταχύνουν την ανάπτυξη και την υιοθέτηση ασφαλών αυτοματοποιημένων οχημάτων“. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομιών των Η.Π.Α, Antony Foxx, ανέφερε πως στόχος τους είναι να προσφέρουν

κοινούς κανόνες περί της αυτόνομης οδήγησης σε όλη τη χώρα, μιας και σήμερα, η κάθε Πολιτεία των Η.Π.Α διαθέτει τους δικούς της νόμους. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Είμαστε στα πρόθυρα μιας νέας εποχής στον τομέα της τεχνολογίας των αυτοκινήτων με τεράστιες δυνατότητες για να σωθούν ζωές αλλά και για να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Οι σημερινές ενέργειες θα ακολουθηθούν από περισσότερες μέσα στους επόμενους μήνες, πάνω στις οποίες θα μπούνε τα θεμέλια ώστε οι κατασκευαστές, οι κρατικοί αξιωματούχοι αλλά και οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες.

Μέσα σε έξι μήνες, σύμφωνα με τον Foxx, η NHTSA σε συνεργασία με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα αναπτύξουν ένα μοντέλο για την ανάπτυξη των αυτόνομων αυτοκινήτων που θα δοκιμαστεί σε εθνικό πλαίσιο. Είτε μας αρέσει είτε όχι, τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι το μέλλον, με τις κυβερνήσεις να δείχνουν πλέον πως αναλαμβάνουν σημαντική δράση ώστε να περάσουν στην παραγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα