Ο χάκερ του πρώτου iPhone πουλά αυτόνομη τεχνολογία για $999

Αν ήσουν κάτοχος της πρώτης γενιάς του iPhone, τότε το όνομα George Hotz θα σου θυμίζει πολλά πράγματα. Ο τότε 17-χρονος πιτσιρικάς Αμερικάνος, είχε γίνει ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να χακάρει το iOS σύστημα του iPhone, δημιουργώντας το πρώτο jailbreak για το κινητό τηλέφωνο της Apple. Τα χρόνια

πέρασαν και αφού χάκαρε και το PlayStation της Sony, πλέον ο Geohot, όπως ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε, έχει αφήσει το jailbreak και το hacking σε άλλους και ασχολείται με την δημιουργία αυτόνομων συστημάτων αυτοκίνητου.

Αφού πήρε χρηματοδότηση $3,1 εκατ., ο Hotz παρουσίασε το Comma One, ένα add on kit που τοποθετείται στην θέση του εσωτερικού καθρέπτη του αυτοκινήτου και δίνει σε αυτό αυτόνομες λειτουργίες. Το Comma One κοστίζει 999 δολάρια με μηνιαία συνδρομή 24 δολάριων για το software, και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του μέχρι το τέλος του 2016.

Το Comma One θα κυκλοφορήσει σε πολύ περιορισμένη αριθμό και μπορεί να τοποθετηθεί αρχικά στα Honda και Acura ILX με σύστημα διατήρησης λωρίδας της κυκλοφορίας. Δεν μπορείς να το πεις αμιγώς αυτόνομη τεχνολογία, αλλά για “ένα φουτουριστικό cruise control” όπως χαρακτήρισε την δημιουργία του ο Hotz, λέγοντας πως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση.

Η πρόταση του Hotz αποτελεί την πρώτη aftermarket λύση για όποιον θέλει να τοποθετήσει αυτόνομη τεχνολογία στο υπάρχον αυτοκίνητό του, παρότι αυτή βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια. Οι πωλήσεις του Comma One δεν περιορίζονται μόνο σε ιδιώτες, αλλά είναι διαθέσιμο και σε εμπόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Phone,999