Ο αερόσακος πεζών του νέου Volvo V40 [w/videos]

Η Volvo είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου που εξοπλίζει αυτοκίνητο της με αερόσακο πεζών. Το V40 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Σουηδικής εταιρίας που διαθέτει το εν λόγω σύστημα ασφαλείας, με την Volvo να έχει βάλει ως στόχο έως το 2020, κανένας άνθρωπος να μην τραυματίζεται ή να χάνει τη ζωή του, κατά τη διάρκεια πρόσκρουσης με ένα από τα αυτοκίνητα της.

Σήμερα, περίπου 1.3 εκατ.

άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους, με τον αερόσακο πεζών να συμβάλει στη μείωση κατά 14% των θανατηφόρων ατυχημάτων με θύματα πεζούς στην Αγγλία και 25% στην Κίνα.

Ο αερόσακος ενεργοποιείται σε ταχύτητες από 20 έως 50 χλμ/ώρα, μιας και το 75% των σχετικών ατυχημάτων γίνεται με ταχύτητα έως 40 χλμ/ώρα. Το σύστημα διαθέτει 7 αισθητήρες ενσωματωμένους στο μπροστά μέρος του αυτοκινήτου. Μόλις το αυτοκίνητο έρθει σε επαφή με ένα αντικείμενο, τότε η μονάδα ελέγχουν αξιολογεί τα σήματα που καταγράφουν οι αισθητήρες και αν αναγνωριστεί ως ανθρώπινο πόδι, τότε ενεργοποιείται ο αερόσακος με το καπό να ανασηκώνεται κατά 10 εκατοστά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος εκείνος που θα επιτρέψει την λαμαρίνα του καπό να παραμορφωθεί, ώστε να απορροφήσει την ενέργεια. O αερόσακος καλύπτει το 1/3 του παρπμπρίζ και το κάτω τμήμα των μπροστά κολόνων και όλη η διαδικασία διαρκεί μέσα σε λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Αναζητήσεις
wvideoso
Τυχαία Θέματα