Ο Rosberg δεν μπορεί να καταλάβει γιατί χάνει φέτος με διαφορά στις κατατακτήριες

15:01 3/8/2015 - Πηγή: AutoBlog

Το 2014 ο Nico Rosberg εντυπωσίασε με την ταχύτητά του στις κατατακτήριες, κερδίζοντας με 10-7 τον Lewis Hamilton, που θεωρείται ως ο καλύτερος του grid στον ένα γρήγορο γύρο. Φέτος, όμως, αυτή η ταχύτητα φαίνεται να έχει χαθεί για τον Γερμανό. Ο ίδιος μας λέει πως έχει δουλέψει πολύ περισσότερο πάνω στους αγώνες του, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τις εμφανίσεις του τα Σάββατα των Grands Prix.

Δουλεύω για να βελτιώσω τους αγώνες μου και μπορεί αυτό να έχει επηρεάσει λίγο τις κατατακτήριες μου, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του (προβλήματος) είναι ανεξήγητο για μένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά και είναι απογοητευτικό αυτή τη στιγμή, αλλά το έχω σχεδόν ξεπεράσει. Δεν είναι κάτι που με τραβάει προς τα πίσω. Έτσι είναι τα πράγματα και εφόσον οι αγώνες μου είναι καλοί, μπορώ να προσπαθήσω να το γυρίσω.

Πως, όμως, μπορεί να γυρίσει την κατάσταση ο Rosberg, όταν εδώ και 2 χρόνια δεν έχει περάσει ποτέ στην πίστα τον Hamilton; Ακόμα και με διαφορετικές στρατηγικές ή πιο σκληρές γόμες, ο Πρωταθλητής έχει κερδίσει όλες τις μεταξύ τους μάχες και έχει το πάνω χέρι. Ένας τομέας που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Nico, ίσως είναι οι νέες διαδικασίες εκκινήσεων, από το Spa και μετά. Οι Mercedes αντιμετώπισαν προβλήματα στον τομέα αυτό, στους προηγούμενους αγώνες, και η συνέχεια μπορεί να είναι εξίσου δύσκολη.

Κάνουμε δοκιμές για τις εκκινήσεις. Η διαδικασία είναι η ίδια, αλλά θα πρέπει να είσαι πιο αντιδραστικός, επειδή ο συμπλέκτης δεν θα είναι σε τέλεια θέση, αν δεν έχει οριστεί τέλεια. Απλά τον σετάρεις και θα πρέπει να αντεπεξέλθεις με το θέμα. Πρόκειται να είναι αρκετά περίπλοκο…

Keywords
Τυχαία Θέματα