Ο Piquet αρνείται τις δηλώσεις για τον Ayrton Senna

Μετά από τη θύελλα που σήκωσαν οι δηλώσεις του Nelson Piquet Junior για τον αείμνηστο Ayrton Senna da Silva, ο Βραζιλιάνος παίρνει πίσω αυτές τις δηλώσεις, καθώς αρνείται ότι είπε πως, στη σημερινή Formula 1, ο Ayrton Senna

δε θα είχε κερδίσει τίποτα. Τι λέει τώρα ο 27χρονος;

Είπα ότι, αν ο Ayrton είχε αγωνιστεί 10 χρόνια νωρίτερα, δε θα είχε την επιτυχία που είχε ο πατέρας μου. Ήταν διαφορετικές εποχές και πραγματικότητες. Στα τέλη της δεκαετίας τού ’70 και στη δεκαετία τού ’80, η αξιοπιστία ήταν πολύ μικρότερη, και οι οδηγοί θα έπρεπε να προσέχουν πολύ περισσότερο τα μηχανολογικά τους.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πατέρας μου ανέπτυξε τις ηλεκτρικές κουβέρτες, την ενεργή ανάρτηση, βελτίωσε τους turbo κινητήρες κι εργάστηκε πάνω σε διάφορες άλλες λύσεις που όλοι γνωρίζουμε.

Ο Senna ήρθε λίγο αργότερα, όταν ήταν δυνατό να οδηγήσουν τ’ αυτοκίνητα συνεχώς σχεδόν στο 100%, δίχως να χρειάζεται να κάνουν κάτι. Όπως κι εγώ, ο Ayrton έφτασε στην Ευρώπη σκεπτόμενος μόνο την οδήγηση. Ήταν ένας πάρα πολύ γρήγορος οδηγό και ο καλύτερος σε καθαρή ταχύτητα. Ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο και από μηχανικής πλευράς, σαν την προηγούμενη γενιά, έτσι δε χρειαζόταν ν’ ανησυχούν τόσο πολύ για τη διαφύλαξη του κιβωτίου και τους κινητήρα.

Είναι προφανές: ο καθένας έχει τη δική του αντανάκλαση ως προϊόν της εποχής του. Ο καθένας έκανε ό,τι χρειαζόταν, για να κυριαρχήσει στην εποχή του, και, κάθε φορά, υπήρχαν διαφορετικές απαιτήσεις. Είναι τόσο απλό, και δεν είναι αμφιλεγόμενο.

Δεν μπορώ να γράψω κάτι άλλο για τον Piquet Junior. Πάντως, είναι δύσκολο οι δημοσιογράφοι ν’ αλλάζουν τόσο πολύ τις δηλώσεις του, καθώς δεν μπορεί να γράψεις ότι κάποιος έκανε τέτοιες δηλώσεις για τον Ayrton Senna. Γιατί δεν κάνει κάποια μήνυση, αν υποστηρίζει πως ποτέ δεν είπε ότι ο Senna δε θα κέρδιζε τίποτα σήμερα; Δε φτάνει μια διάψευση…
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα