Ο Niki Lauda αγοράζει την παλιά του αεροπορική εταιρεία

Το 2003 ο Niki Lauda δημιούργησε την Niki, μια αεροπορική εταιρία και το 2011 πουλήθηκε στην Air Berlin. Τώρα ο πρώην πρωταθλητής της F1, πήρε πίσω τον έλεγχο της αεροπορικής εταιρείας που φέρει το όνομά του, αφού η προσφορά που κατέθεσε ήταν καλύτερη από αυτή της IAG (ιδιοκτήτρια της British Airways).

Ο Lauda, μέσω της Laudamotion GmbH, έκανε

την καλύτερη προσφορά για τη Niki Luftfahrt GmbH, τον αερομεταφορέα με έδρα τη Βιέννη, που κήρυξε πτώχευση μετά την κατάρρευση της μητρικής της Air Berlin Plc. Ο Lauda πλέον είναι σε θέση να αποκτήσει ξανά τη Niki, αφού η Laudamotion GmbH επιλέχθηκε για να αγοράσει τον αερομεταφορέα μετά από το “πράσινο φως” που του έδωσαν οι πιστωτές.

Όσο για το τίμημα που θα καταβάλει, αυτό είναι κάτι που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί. Η IAG, η οποία αρχικά υπέβαλε προσφορά 20 εκατ. ευρώ συν 16 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση γέφυρα της Niki, δηλώνει απογοητευμένη που δεν θα μπορέσει να προσθέσει υπό την «ομπρέλα» της τον αερομεταφορέα. Σημειωτέον, στον όμιλο της IAG περιλαμβάνονται η ισπανική Iberia, η ιρλανδική Aer Lingus, καθώς και οι BA και Vueling.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Niki Lauda είναι διατιθέμενος να διατηρήσει όλους τους εργαζομένους της Niki, που φτάνουν τους 1.000 ανθρώπους, ενώ θέλει η νέα εταιρία να έχει τουλάχιστον 15 αεροπλάνα που θα πετούν σε τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ισπανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα