Ο Marchionne θέλει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της Jeep μέχρι το 2018

14:00 5/5/2014 - Πηγή: AutoBlog

Ο Sergio Marchionne θέλει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της Jeep σε περισσότερα από 1.5 εκατομμύρια οχήματα (παγκόσμια) μέχρι το 2018.

Όπως είναι φυσικό, οι πωλήσεις της Jeep θα αυξηθούν με την δυναμική είσοδο της φίρμας σε μεγάλες αγορές όπως αυτές της Ν. Αμερικής και της Κίνας. Όπως και να έχει πάντως, ο Marchionne στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις της Jeep και θέλει να κάνει την

εταιρία βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη και εξέλιξη ολόκληρου του Group. Μέχρι στιγμής πάντως, η Jeep είναι η μοναδική εταιρία της οποίας η πορεία είναι καλύτερη του αναμενόμενου. Τον Νοέμβριο του 2009, η πρόβλεψη ήταν για πωλήσεις της τάξης των 800.000 αυτοκινήτων μέχρι το 2014. Πέρυσι, πούλησε 731.565 οχήματα, +36% σε σύγκριση με το 2012 και για φέτος, αν τα πράγματα συνεχίσουν να πηγαίνουν όπως τώρα, μάλλον θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο οχήματα.

Και όλα αυτά, χωρίς το Renegade που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα παίξει βασικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων της Jeep. Η παραγωγή του Renegade, θα ξεκινήσει τον Ιούνιο στο Melfiτης Ιταλίας, στο ίδιο εργοστάσιο που θα κατασκευάζει και το επερχόμενο Fiat 500X. Όμως δεν θα σταματήσει εκεί η FCA. Ενώ στην αρχή το Melfi θα κατασκευάζει Renegades για ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι τα τέλη της χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσει η πιλοτική παραγωγή του μικρού Jeep και στην Βραζιλία. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το σχέδιο για παραγωγή στην Κίνα μέχρι το τέλος του 2015, αφού η FCA ήρθε σε συμφωνία με την Guangzhou Automobile Group. Να υπενθυμίσουμε για τελευταία φορά πως αύριο θα γίνει η παρουσίαση του μεσοπρόθεσμου πλάνου για την Fiat-Chrysler οπότε θα έχουμε πληροφορίες για όλες τις εταιρίες του Group, συμπεριλαμβανομένης της Jeep.

Keywords
Τυχαία Θέματα