Ο Hamilton είναι μέρος της λύσης στο πρόβλημά μας, λέει ο Brawn

Ένας οδηγός της Formula 1, εκτός από το να είναι γρήγορος και σταθερός στην απόδοσή του, θα πρέπει να βοηθά και στη βελτίωση του μονοθεσίου του. Φυσικά, αυτό είναι δουλειά των τεχνικών, ωστόσο με τον πολύ μεγάλο ανταγωνισμό και την απαγόρευση των δοκιμών εντός της σεζόν, οι οδηγοί θα πρέπει να συμβάλουν περισσότερο από ποτέ στη βελτίωση του μονοθεσίου της ομάδας, δίνοντας στους τεχνικούς όσο πιο χρήσιμες πληροφορίες μπορούν για τη συμπεριφορά του, αλλά και για το αν κάποια νέα

εξαρτήματα έχουν το αποτέλεσμα που περίμεναν. Αν όχι, πρέπει να αποτυπώνουν την αλλαγή στη συμπεριφορά, ώστε να καταφέρουν να πάρουν την απόδοση από τα νέα μέρη που μπορεί να έχουν μαζί τους.

Ο Ross Brawn, Πρόεδρος της Mercedes AMG, θεωρεί πως ο Lewis Hamilton θα τους βοηθήσει και στην εξέλιξη της W04, πέρα από την ταχύτητα που θα πρόσθεση στην ομάδα, διότι είναι ένας από τους ταχύτερους ανθρώπους στον κόσμο μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο.

Είναι αλήθεια ότι μας δίνει σημεία αναφοράς και μας βοηθά να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε και πού πρέπει να επικεντρωθούμε. Νομίζω ότι μερικά απ’ αυτά τα γνωρίζουμε, και αυτός είναι ο λόγος που αναδιοργανώσαμε το αεροδυναμικό μας τμήμα, αλλά χαιρετίζω αυτή την προσέγγιση. Πρέπει να είναι θετικός κι εποικοδομητικός, και η κριτική από σωστά άτομα πάντα βοηθά την ομάδα.

Σαφώς, ο Lewis είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγό, αλλά η Formula 1 χρειάζεται πολλά περισσότερα. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικά ταλαντούχοι οδηγοί που δεν έχουν τα υπόλοιπα στοιχεία, και νομίζω ότι τα έχει όλα ο Lewis. Νομίζω ότι ο Lewis είναι μέρος της λύσης. Έχεις τη δυνατότητα επιλογής μέσα σε μία ομάδα: είσαι το πρόβλημα ή η λύση. Κι αυτός είναι μέρος της λύσης, για να μας πάει εκεί που θέλουμε. Νομίζω ότι το ξέρει, το καταλαβαίνει και το απολαμβάνει.

[Πηγή: GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα