Ο Hamilton δεν είναι ικανοποιημένος από τη φετινή του απόδοση

Μετά από το τέλος μίας σεζόν, οι ομάδες κάνουν την αυτοκριτική τους για την απόδοσή τους. Αυτό, όμως, το κάνουν και οι οδηγοί, κι ένας απ’ αυτούς είναι ο Lewis Hamilton. Ο οδηγός τής Mercedes ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά με τη γερμανική ομάδα, τερματίζοντας 18 βαθμούς μπροστά από τον team-mate του, Nico Rosberg, όμως ο Βρετανός δεν είχε σταθερά καλή απόδοση, παλεύοντας να κατανοήσει το νέο του μονοθέσιο, που σίγουρα ήταν πολύ διαφορετικό

από τη McLaren MP4-27 τού 2012.

Η Mercedes ήταν μια από τις πιο βελτιωμένες ομάδες φέτος, κάτι που φυσικά αναγνωρίζει και ο “Billion Dollar Man”, ωστόσο παραδέχεται ότι μπορούσε να κάνει περισσότερα με την W04.

Το μόνο πραγματικά θετικό είναι η φετινή απόδοση της ομάδας. Είναι τεράστιο και κανένας δεν το περίμενε αυτό. Δεν μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο ή κάτι περισσότερο, αλλά νιώθω ότι θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα. Αυτή ήταν μια μέση χρονιά για ‘μένα όσον αφορά την προσωπική μου απόδοση, έτσι ανυπομονώ να δουλέψω σκληρά και να φτάσω εκεί που μπορώ κι εκεί που νιώθω ό,τι μπορώ.

Με τους νέους κανονισμούς για το 2014, όπου τα μονοθέσια θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με φέτος, και οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμόσουν το οδηγικό τους στυλ σ’ αυτά, αν και ο Hamilton πιστεύει ότι δε θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Είναι το ίδιο μ’ αυτό που κάνουμε φέτος: έχουμε KERS, έχουμε φρενάρισμα από τον κινητήρα, έχουμε DRS, συνεπώς θα πρέπει να τα διαχειριστούμε όλα αυτά. Τη νέα σεζόν, απλά θα είναι διαφορετικά, αλλά μπορούμε ακόμα να διαχειριστούμε το φρενάρισμα, το KERS και τα καύσιμα. Ίσως περισσότερο, ίσως λιγότερο, ποιος ξέρει; Δεν μπορώ να μαντέψω από τώρα, αλλά προφανώς θα έχουμε πολύ λιγότερο καύσιμο.

Έπειτα, τα ελαστικά είναι εντελώς άγνωστος παράγοντας τώρα. Ακόμα κι αν δουλέψεις στον προσομοιωτή, δεν έχεις ένα μοντέλο ελαστικών για τη νέα σεζόν, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν το στυλ οδήγησης είναι πολύ διαφορετικό ή όχι.

[Πηγή: ESPN F1]

Keywords
Τυχαία Θέματα