Ο Hamilton αφιερώνει τη νίκη του στον Bianchi. Με 2 μονοθέσια στις ΗΠΑ η Marussia

Ο Lewis Hamilton πήρε χθες άλλη μια νίκη στο πρωτάθλημα, ανοίγοντας στους 17 βαθμούς τη διαφορά του από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Nico Rosberg. Όμως, το μυαλό όλων παραμένει στον Jules Bianchi και τη μάχη που δίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Mie για να κρατηθεί στη ζωή. Έτσι, ο Lewis αφιέρωσε τη νίκη στον Γάλλο συνάδελφό του και την οικογένεια του, που περνά δύσκολες στιγμές.

Όλη την εβδομάδα υπάρχει μόνο ένα άτομο στο μυαλό μου και αυτό είναι ο Jules. Υπήρξε ενθουσιασμός

και ευτυχία για την ομάδα, αλλά χωρίς αμφιβολία κάθε φορά που βρέθηκα στο αυτοκίνητο αυτή την εβδομάδα, σκεφτόμουν εκείνον και την οικογένειά του και τον έχω στις προσευχές μου κάθε μέρα.

Είτε αυτό σημαίνει κάτι, είτε τίποτα, θα ήταν εξαιρετικό να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον Jules και την οικογένειά του. Θα κάνει μια πολύ μικρή διαφορά σε εκείνους, σίγουρα, αλλά κάθε κομμάτι θετικής ενέργειας ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει. Πρέπει όλοι σας και όλες οι ομάδες να του στείλουμε θετική ενέργεια, επειδή η θετική ενέργεια είναι στην πραγματικότητα αληθινή.

Με τον επικεφαλής της Marussia, John Booth, να βρίσκεται στην Ιαπωνία στο πλάι του πιλότου του και με ένα μονοθέσιο να τρέχει, ως ένδειξη υποστήριξης, τα πράγματα ήταν εξορισμού δύσκολα και έγιναν ακόμη χειρότερα μετά την εγκατάλειψη του Chilton νωρίς στον αγώνα.

Για την ώρα, οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Bianchi στο πρωτάθλημα, είναι αυτές που κρατούν την ομάδα στην ένατη θέση της κατάταξης και ο Graeme Lowdon τονίζει πως η Marussia θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει το προβάδισμα που της έδωσε ο Γάλλος. Έτσι, στις ΗΠΑ θα επανέλθει και το δεύτερο μονοθέσιο, πιθανότατα στα χέρια του Αμερικανού τρίτου οδηγού της ομάδας, Alexander Rossi.

Ήταν μια απίστευτα δύσκολη εβδομάδα για ολόκληρη την ομάδα. Σκεφτήκαμε ότι το σωστό ήταν να έρθουμε εδώ, να λάβουμε μέρος στον αγώνα, αλλά ως ένδειξη υποστήριξης προς τον Jules και ως ένδειξη σεβασμού προς τη μαμά και τον μπαμπά του και την οικογένειά του, να αποσύρουμε το δεύτερο αυτοκίνητο.

(Η ένατη θέση) Είναι μια πολύ σημαντική θέση για μας και σε μεγάλο βαθμό βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση εξαιτίας του Jules. Το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για τον Jules και την οικογένειά του, είναι να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε τη θέση που μας έδωσε στο πρωτάθλημα.

(Στο Μονακό) Οδήγησε πραγματικά εξαιρετικά και μας έφερε κάτι πολύτιμο σε αθλητικό επίπεδο.

Ο αγώνας στο Sochi ήταν τόσο δύσκολος, που όλοι στην ομάδα αισθάνονται ανακουφισμένοι που γυρνούν επιτέλους στη βάση τους, συνεχίζοντας την προσπάθεια να ανασυγκροτηθούν.

[Photo Copyrights: LAT Photographic, Marussia F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα