Ο Francois Hollande πιστεύει πως η βιομηχανία αυτοκινήτου θα ανακάμψει με νέες τεχνολογίες όπως τα αυτόνομα οχήματα

Όπως οι περισσότερες χώρες στον κόσμο, έτσι και η Γαλλία έχει χτυπηθεί αρκετά δυνατά από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με το Reuters όμως, ο Γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande, ελπίζει πως τεχνολογίες αιχμής που σχετίζονται με την μεταφορά, θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη στην χώρα.

Η Γαλλία είναι έθνος εφευρετών, πρωτοπόρων και παραγωγών. Έχουμε χρέος

να παραμείνουμε έτσι.

Ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα πως το σχέδιο δεν περιλαμβάνει επιστροφή στις λεγόμενες “dirigiste” βιομηχανικές πρακτικές και πολιτικές των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Οι περισσότερες τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν στον Hollande στα πλαίσια έκθεσης, ήταν κατασκευασμένες από κολοσσούς όπως η Renault-Nissan, η Valeo και η EADS.

Η Renault-Nissan πχ, παρουσίασε την ιδέα της για ένα αυτόνομο όχημα, η Peugeot το πλάνο της για ένα αυτοκίνητο με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και λογική τιμή –περί τις €15.000- ενώ η EADS, τα σχέδια της για ένα ηλεκτρικό αεροπλάνο. Ωστόσο όλες οι βιομηχανίες λένε πως περιορίζονται σημαντικά από τους εργασιακούς νόμους και το υψηλό κόστος εργασίας αλλά τονίζουν πως με την αυξημένη χρήση ρομποτικών μηχανισμών, θα ενισχύσουν το κατασκευαστικό προφίλ της Γαλλίας.

[Πηγή: Reuters]

Keywords
Τυχαία Θέματα